Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία υπό βροχή από καλλιτέχνες και μουσικούς(vid)

«Δεν τρεφόμαστε με χειροκροτήματα», αναγράφεται σε ένα από τα κεντρικά πανό των καλλιτεχνών που διαμαρτύρονται στη Θεσσαλονίκη.

Νέα κινητοποίηση για την στήριξη των ανθρώπων των Τεχνών και του Πολιτισμού εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη καλλιτέχνες, μουσικοί, κινηματογραφιστές και εργαζόμενοι στον ευρύτερο χώρο.

Αψηφώντας τη βροχή που έχει ξεκινήσει να πέφτει στην πόλη, μέλη της Πρωτοβουλίας Μουσικών - Καλλιτεχνών, του Σωματείου Καθηγητών Χορού, της κίνησης Support Art Workers και της Ένωσης Κινηματογραφιστών Βορείου Ελλάδος, με πανό, συνθήματα και καλλιτεχνικές δημιουργίες στα χέρια, διαδηλώνουν για την υπαγωγή τους στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού για όσο παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις και οι χώροι στους οποίους εργάζονται.

«Η τέχνη είναι δουλειά κανονική, η στήριξη μας είναι ευθύνη κρατική», φωνάζουν οι διαδηλωτές που πραγματοποιούν πορεία προς το ΥΜΑΘ, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου είχαν αρχικά συγκεντρωθεί. «Δεν τρεφόμαστε με χειροκροτήματα», αναγράφεται σε ένα από τα κεντρικά πανό.

Στο κάλεσμα των εργαζομένων ανταποκρίθηκαν μέλη από διάφορα καλλιτεχνικά σωματεία καθώς και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις.