Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 49 άτομα που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ

Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Συγκέντρωση για τους 49 συλληφθέντες από την επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ στις αρχές Μαρτίου καθώς και στα άτομα που είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2020 για εργασίες στην κατάληψη Libertatia πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αλληλέγγυοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι δίκες και για τις δύο υποθέσεις έχουν προσδιοριστεί για σήμερα και οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν τη στήριξή τους στους κατηγορούμενους κρατώντας πανό.

Ισχυρή είναι και η αστυνομική παρουσία έξω από το κτήριο.
 

Image

Για την υπόθεση της κατάληψης Libertatia σε νεοκλασικό κτήριο επί της Λεωφόρου Στρατού είχε προηγηθεί καταγγελία για παράνομες οικοδομικές εργασίες. Το διατηρητέο κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018 ενώ τον Αύγουστο του 2020 η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μετά από επιχείρηση.


Αναφορικά με τους 49 συλληφθέντες μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, διώκονται για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.  Ακόμα, τα 48 από τα 49 άτομα διώκονται επιπλέον με την κατηγορία της απείθειας διότι αρνήθηκαν να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στις αρχές