Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του μετρό

Η διαμαρτυρία θα γίνει έξω από τον σταθμό Αγίας Σοφίας όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός για την υπογραφή της σύμβασης για τη συντήρηση του μετρό Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του μετρό της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο έξω από τον σταθμό Αγίας Σοφίας στη 1 το μεσημέρι, όπου την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης «Λειτουργία-Συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης» με την κοινοπραξία «THEMA ΑΕ».

Όπως λέει η σχετική ανακοίνωση,  «ο Φορέας Λειτουργίας του θα ιδιωτικοποιηθεί με την μορφή ΣΔΙΤ. Πριν ακόμα οι κάτοικοι της πόλης δουν τα τρένα να περνούν, ανοίγει ο δρόμος για να παραδοθεί το Μετρό στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα. Στήνεται μια ακόμα Hellinic Train, που βάζει το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, ένας νέος ΟΑΣΘ με τα γνωστά αδιέξοδα».

Μάλιστα επισημαίνεται πως «είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί το μετρό με ευθύνη και σε όφελος του δημοσίου, έξω από τις απαιτήσεις και την χρόνια υποταγή στις απαιτήσεις του εργολάβου, που άλλωστε οδήγησε στο έγκλημα της καταστροφής της αρχαίας Εγνατίας».