Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έκλεψε σκληρούς δίσκους και κάρτες μνήμης από την εταιρεία όπου εργαζόταν (φωτο)

Τι βρήκαν στο σπίτι του και στην κατοχή του οι αστυνομικοί - Πάνω από 10.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

Δεκάδες τμήματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει ένας 22χρονος στη Θεσσαλονίκη από εταιρεία που εργαζόταν σε περιοχή του δήμου Δέλτα.

Μετά από σχετική καταγγελία που έγινε, αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας διαπίστωσαν ότι ο νεαρός κατείχε, δίχως τα απαραίτητα παραστατικά για να το δικαιολογήσει, σκληρούς δίσκους και κάρτες μνήμης, τα οποία προέκυψε ότι αφαίρεσε την ίδια ημέρα από χώρο της εταιρείας στην οποία εργάζεται.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του και στο σπίτι του 56 σκληρούς δίσκους, 25 κάρτες μνήμης, τέσσερις επεξεργαστές υπολογιστών, μία κάρτα γραφικών και δύο κάρτες RAM.


 
Τα κλεμμένα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του αποδόθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα, προκύπτει ότι κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2023 έως και την ημέρα της σύλληψής του, αφαίρεσε από χώρους της εταιρείας ποσότητες εξαρτημάτων – μερών ηλεκτρονικών συσκευών συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.