Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη Αγγελούδη για την Καθαριότητα με φόντο τους ξεχειλισμένους κάδους

Η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά τη δύσκολη μάχη με τα σκουπίδια - Αποκαρδιωτική η εικόνα της πόλης στην εορταστική περίοδο

Η Καθαριότητα μπαίνει από σήμερα σε πρώτο πλάνο για τη νέα διοίκηση στον δήμο Θεσσαλονίκης που ανέλαβε χθες επίσημα τα καθήκοντά της.

Με τα αρνητικά σχόλια από πολίτες και επισκέπτες να έχουν πάρει φωτιά για την εικόνα που είχε η πόλη την εορταστική περίοδο με τους ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων, ο νέος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης θα πραγματοποιήσει σήμερα μια μεγάλη κλειστή σύσκεψη για αντικείμενο το μείζον ζήτημα της Καθαριότητας. Ήδη, χθες, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Αγγελούδης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου.

Image
Image

Στη σημερινή σύσκεψη θα εξεταστεί το σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι συνεργάτες του κ. Αγγελούδη και το πώς αυτό θα αρχίσει να υλοποιείται προκειμένου να καθαρίσει άμεσα η πόλη.  «Εκεί πονάει η Θεσσαλονίκη και εκεί έπρεπε να ρίξουμε το βάρος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε καθυστέρηση», επισήμανε χθες ο κ. Αγγελούδης, επαναλαμβάνοντας ότι η Καθαριότητα είναι η πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκησή του.

Τη μεγάλη μάχη με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη θα δώσει η νέα διοίκηση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας Γιώργο Δημαρέλο, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κίρλα και τον πρώην αντιδήμαρχο Θανάση Παππά, ο οποίος αναλαμβάνει θέση συμβούλου στον νέο δήμαρχο.

Οι τρεις τους θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο στις γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πόλης, που δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών οι οποίοι αντικρίζουν τους κάδους απορριμμάτων ξεχειλισμένους από σκουπίδια. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δημαρέλος βάρος θα δοθεί και στα ογκώδη ώστε να καθαρίσει άμεσα η πόλη από ντουλάπες, καναπέδες, είδη υγιεινής και μπάζα που βρίσκονται πάνω σε πεζοδρόμια.

Image

Εδώ και καιρό η ομάδα του Στέλιου Αγγελούδη κατέγραψε τη διαθεσιμότητα που υπάρχει σε προσωπικό και μηχανικά μέσα. Ο σχεδιασμός προβλέπει να βγουν έξω στους δρόμους όσα οχήματα – απορριμματοφόρα – έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή η υπηρεσία για να γίνεται σωστά η αποκομιδή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος έχει σήμερα σε λειτουργία δύο – τρεις τράκτορες από τους έντεκα που διαθέτει.  Στο σχέδιο προβλέπεται να γυρίσουν στα πόστα τους όλοι οι εργαζόμενοι που είχαν αποσπαστεί από τη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Image
Image
Image