Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα μηνύματα των πολιτικών στον εορτασμό των Θεοφανείων

Ευχές για μια καλή χρονιά, από τις αρχές της Θεσσαλονίκης αλλά και η ανησυχία για τη διεθνή αναταραχή επικράτησαν σε δηλώσεις ανήμερα των Θεοφανείων

Μηνύματα για τα εθνικά θέματα και για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, απέστειλαν σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της ρίψης του Σταυρού στη Θεσσαλονίκη πολιτικοί εκπρόσωποι.

«Εύχομαι ολόψυχα η χάρη του Αγίου Πνεύματος να φωτίσει όλους, ξεκινώντας από εμάς τους κυβερνώντες για να πράττουμε το καθήκον μας, αυτό που αξίζει στον ελληνικό λαό και στην πατρίδα» είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου και πρόσθεσε: «Η επιφοίτηση αυτή να είναι και στον ελληνικό λαό για να φωτίζει όσους κάνουν καλά το καθήκον τους και βεβαίως να φωτίζει και όλους, γείτονες και όλη την ανθρωπότητα για να επικρατήσει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχήθηκε καλή φώτιση «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του 2020». «Εμείς ως Περιφέρεια είμαστε εδώ με τη δουλειά μας για να βελτιώνουμε καθημερινά τη ζωή των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

«Έχει ξεκινήσει μια καινούργια χρονιά, μια καινούργια δεκαετία, μια εξαιρετικά σημαντική δεκαετία για τη χώρα και την πόλη μας» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: «Εύχομαι να έχουμε τη φώτιση όλοι μας έτσι ώστε αυτή η δεκαετία στο τέλος της να έχει αφήσει θετικά αποτυπώματα για την πόλη μας. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι πολύ για να έχουμε στο τέλος αυτής της περιόδου ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας συμβολίζει τη μετάβαση στο φως, την πνευματική ανάταση, την πίστη στο καλύτερο» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. «Σε αυτή τη μετάβαση βρίσκε σήμερα και η πατρίδα μας μετά από δέκα πολύ δύσκολα χρόνια. Αντιμετωπίζουμε τις εξωτερικές προκλήσεις με εθνική αυτοπεποίθηση και χτίζουμε με σιγουριά τις βάσεις για την Ελλάδα που θέλουμε» συμπλήρωσε.

Καλή φώτιση σε όλους ευχήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και τόνισε: «Αυτή η νέα χρονιά που ξημέρωσε πριν λίγες μέρες, να είναι μια καλύτερη για όλους μας και για την πατρίδα. Και πάνω απ'όλα μια χρονιά γεμάτη ειρήνη, γιατί οι προκλήσεις στην περιοχή μας, στη γειτονιά μας εντείνονται διαρκώς. Γι αυτό τον λόγο ευχόμαστε και εργαζόμαστε για τη διασφάλιση της ειρήνης αυτής».