Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χείμαρρος ύψους 1,5 μέτρου έγινε το ρέμα Τούμπας-Ξερίζωσε γεφυράκι (φωτο+vid)

Η ορμητικότητα των φαινομένων φάνηκε με το πρώτο φως της ημέρας όπου όλα δείχνουν το σφοδρό πέρασμα των υδάτων. Παρασύρθηκε μέχρι και σιδερένια γέφυρα

Τεράστιος ήταν ο όγκος νερού που πέρασε από την περιφερειακή τάφρο της Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, όπου ενώνεται με το ρέμα της Τούμπας, κατά τη σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε την πόλη τα ξημερώματα.

Η ορμητικότητα των φαινομένων φάνηκε με το πρώτο φως της ημέρας όπου όλα δείχνουν το σφοδρό πέρασμα των υδάτων όταν φούσκωσε το ρέμα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεπερνώντας το 1,5 μέτρο σε ύψος, με το νερό να προκαλεί αρκετές καταστροφές.

Όπως φαίνεται σε εικόνες από το σημείο, τα ορμητικά νερά ξερίζωσαν μέχρι και μια μικρή μεταλλική γέφυρα που εξυπηρετούσε πεζούς, καθιστώντας το σημείο απροσπέλαστο, ενώ διακρίνονται μέχρι και... καρέκλες που παρέσυραν τα ορμητικά νερά, ανάμεσα στους τόνους φερτούς υλικών και σκουπιδιών που στοιβάχτηκαν. Μάλιστα, από την ένταση του πλημμυρικού φαινομένου φθορές προκλήθηκαν και σε ένα ακόμη γεφυράκι, στο ύψος του Ελαιορέματος, όπου αποκολλήθηκαν κομμάτια της κατασκευής.

Τι λέει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

«Ο όγκος του νερού που είχαμε χθες στην περιφερειακή τάφρο ήταν λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο», είπε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καρτάλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε καθαρισμός του ρέματος ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε ενδεχόμενη σφοδρή νεροποντή όπως τα ξημερώματα.

«Ο ρόλος της περιφερειακής τάφρου είναι αυτός, να συγκεντρώνει δηλαδή το νερό των ρεμάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης ώστε να μην καταλήγουν μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να έχουμε χειρότερα πλημμυρικά φαινόμενα από αυτά που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Η Περιφερειακή Τάφρος είναι από τους σημαντικότερους διαδρόμους νερού και πρασίνου. Κατέρχεται από το Σέιχ Σου και ενώνεται με ρέματα όπως το ρέμα της Τούμπας και φτάνει στη θάλασσα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: