Skip to main content

Τεστ κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ σε ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης

Από τις 9 το πρωί ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται έξω από τα γράφεια του συλλόγου στην Αριστοτέλους και πραγματοποιεί τεστ σε ιδιώτες γιατροί.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γιατρών της Θεσσαλονίκης στην πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης για για διενέργεια rapid tests αντιγόνου και μοριακού ελεγχου PCR του SARS-COV2 στα μέλη του.

Από τις 9 το πρωί ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται έξω από τα γράφεια του συλλόγου στην πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποιεί τεστ σε ιδιώτες γιατρούς, με περισσότερους από 30 ανθρώπους να έχουν εξεταστεί μέσα στις πρώτες δύο ώρες.

Μιλώντας στη Voria.gr, γιατροί που προήλθαν για να εξεταστούν επαίνεσαν την πρωτοβουλία του συλλόγου, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία τα τεστ στον κλάδο τους, δεδομένου ότι εκ των πραγμάτων έρχονται καθημερινά σε στενή επαφή με πολίτες στα ιατρεία τους.

Άλλωστε, όπως επισήμανε και ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα ανάμεσα σε γιατρούς, πράγμα που επιβαρύνει περαιτέρω την οριακή κατάσταση.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους σήμερα και αύριο και από 16 ως 17 Νοεμβρίου, από τις 9 π.μ. ως τις 3 μ.μ.