Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο υπεύθυνος της «Εκκλησίας των Εθνών» για τους εξορκισμούς στο κέντρο

Ο κόσμος χαιρέτησε τις τελετές με μεγάλο ενθουσιασμό, δήλωσε ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων - Έγιναν χωρίς άδεια, λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Τη δική του άποψη για τα βίντεο με τους εξορκισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» και αποκάλυψε χθες η Voria.gr, δίνει ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων αυτών, Δημήτρης Παναπακίδης.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Τελετές με εξορκισμούς στην Αριστοτέλους! Δείτε βίντεο

Ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων υποστήριξε, μιλώντας στο MEGA, ότι αυτό που έγινε είναι κάτι «πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι».

Ο κ. Παναπακίδης υποστήριξε για το περιστατικό πως ο πατήρ Χαράλαμπος αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. «Είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συνέβαινε ανέκαθεν, κάτι που συνεχίζεται και στη σύγχρονη εποχή, τόσο στην Ορθόδοξη όσο και στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία», σημείωσε.

Στο γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο, στην Αριστοτέλους, ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων εξήγησε ότι «ο πατήρ αποφάσισε να κάνει τις εκδηλώσεις αυτές σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός και διαμήνυσε πως έγινε παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο. «Δεν υπήρξε αδειοδότηση ούτε για τον χώρο ούτε για την τοποθέτηση καθισμάτων αλλά ούτε για την χρήση ρεύματος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Κούπκας απηύθυνε στον υπεύθυνο εκδηλώσεων την ερώτηση για το πού βρήκε το ρεύμα για την εκδήλωση που οργάνωσαν. Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων από την πλευρά του εξήγησε πως το ρεύμα που χρησιμοποιήθηκε προερχόταν από γεννήτρια που προμηθεύτηκε ο ίδιος ο πατήρ Χαράλαμπος.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης αφού είχε συμβεί, ενώ τόνισε πως είχε δηλωθεί ένας χώρος στη δυτική Θεσσαλονίκη που δεν υπήρχε, γεγονός που διαπίστωσε ο ίδιος μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε με τη Δημοτική Αστυνομία. Εξήγησε, επίσης, ότι οι δημόσιοι χώροι δεν πρόκειται να καταστούν χώροι λατρείας.

Τέλος, η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά, ανέφερε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται λατρεία κάποια άγνωστης θρησκείας, η οποία προσβάλλει την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.