Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τηλεδιάσκεψη τριών υπουργών με Αγγελούδη για το Flyover

Στο επίκεντρο οι επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό από τις εργασίες για το Flyover και τα μέτρα για την άμβλυνσή τους

Οι εργασίες για το Flyover και οι επιπτώσεις τους στην κυκλοφορία με την καθημερινή ταλαιπωρία των οδηγών θα βρεθούν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης μεταξύ τριών κυβερνητικών στελεχών και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι και θα συμμετάσχουν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, ο επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού Μιχάλης Μπεκίρης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Η τηλεδιάσκεψη έρχεται μετά και την τελευταία αναφορά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος εμμέσως άφησε αιχμές στους φορείς της Θεσσαλονίκης για τη μη υλοποίηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί από το Συντονιστικό Όργανο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην κυκλοφορία από τις εργασίες του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου. Στις αιχμές Σταϊκούρα έντονη ήταν η απάντηση που έδωσε λίγες μέρες αργότερα ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης καθώς δύο από τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί από το Συντονιστικό - βραδινή αποκομιδή απορριμμάτων και ωράριο φορτοεκφόρτωσης - δεν έχουν υλοποιηθεί. Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, για το ωράριο φορτοεκφόρτωση θα προχωρήσει σε διαβούλευση ενώ για τη νυχτερινή αποκομιδή κάλεσε τον υπουργό να χρηματοδοτήσει τους δήμους.   

Διαβάστε - Flyover: Στον αέρα δύο κρίσιμα μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη

Δείτε επίσης - Βούγιας: 11+1 εύλογες ερωταπαντήσεις για το Flyover

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συντονιστικό Όργανο που είχε συσταθεί για τη λήψη μέτρων για τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία λόγω του Flyover πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου το επόμενο διάστημα. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ο λόγος που έως σήμερα δεν συνεδρίασε το Συντονιστικό πως αναμενόταν να αναλάβουν επίσημα καθήκοντα οι νέες διοικήσεις των δήμων που αναδείχθηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Οι εργασίες του Flyover βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, όπου συζητήθηκε η πορεία των 30+ έργων της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2030.