Skip to main content

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ασφαλτοστρώσεις σε Εγνατία και Βενιζέλου το Σαββατοκύριακο, την άλλη εβδομάδα απελευθερώνονται πλήρως (φωτο+video)

Δεκαέξι χρόνια μετά την εγκατάσταση λαμαρινών και τον περιορισμό λωρίδων κυκλοφορίας και πεζοδρομίων λόγω των εργοταξίων, οι οδοί Εγνατία και Βενιζέλου επιστρέφουν στην αρχική τους μορφή

Εντατικές είναι οι πλέον οι εργασίες για τον περιορισμό των εργοταξίων πάνω και κάτω από την οδό Εγνατία, στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Τόσο η οδός Βενιζέλου (δύο λωρίδες) όσο και η οδός Εγνατία (τρεις λωρίδες) αναμένεται να απελευθερωθούν πλήρως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το πιθανότερο τη Δευτέρα, ενώ ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι, όπως έχει προαναγγείλει ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.

Τα εργοτάξια του Μετρό για τον συγκεκριμένο σταθμό, εκατέρωθεν της Εγνατίας, βρίσκονται εγκατεστημένα στο σημείο εδώ και 16 χρόνια.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις και θα οριοθετηθεί το οδόστρωμα, το οποίο θα διαπλατυνθεί για τα οχήματα, αφού απελευθερώνεται μία ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας στη Βενιζέλου και η τρίτη διαθέσιμη στην Εγνατία, επιστρέφοντας στην... πραγματική της διάσταση, τόσο στο ρεύμα προς ανατολικά όσο και στο ρεύμα προς δυτικά.

Image

 

Επιπλέον, έχουν ήδη μπει τα καλούπια και σχηματίζεται το πεζοδρόμιο στην οδό Βενιζέλου, πάνω και κάτω από τη διασταύρωση με την Εγνατία. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και επί της Εγνατίας, ώστε να είναι πλέον και πάλι πλήρως προσπελάσιμη από τους πεζούς.

Image

 

Τα εργοτάξια, ο χώρος των οποίων θα περιοριστεί, αναμένεται να βρίσκονται επί τόπου για μερικούς μήνες ακόμη και τουλάχιστον μέχρι το τέλος της άνοιξης.

Image
Image