Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης προτείνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ζητά να αποδοθεί το συγκεκριμένο τμήμα της παλιάς παραλίας στους πολίτες τα Σαββατοκύριακα

Την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης για τα Σαββατοκύριακα προτείνει ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκης είναι το μέλλον», του Γιώργου Ορφανού, ζητά να αποδοθεί το συγκεκριμένο τμήμα της παλιάς παραλίας στους πολίτες, στοχεύοντας στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και στην αύξηση της εμπορικής κίνησης στο κέντρο της πόλης.

«Η απερχόμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δημιούργησε έναν ποδηλατόδρομο, πάνω στο οδόστρωμα της λεωφόρου Νίκης, που επιβαρύνει την κυκλοφορία των οχημάτων και περιορίζει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα, στην παλιά παραλία.  Αυτό το λάθος πρέπει να διορθωθεί. Οι παραλιακές επιχειρήσεις εστίασης υφίστανται οικονομική ζημιά ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων είναι αυξημένη σε αντίθεση με την κίνηση των ποδηλάτων που είναι περιορισμένη, ειδικά τις καθημερινές» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Προτεραιότητά μας θα είναι η κατάργηση του ποδηλατόδρομου στη συγκεκριμένη οδό και η επαναφορά του πάνω στον πεζόδρομο, δίπλα στην προκυμαία. Πασσαλάκια θα τοποθετηθούν ένα μέτρο μακριά από την αριστερή πλευρά του δρόμου, παρεμποδίζοντας τη στάθμευση αυτοκινήτων κι έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων  θα διεξάγεται ανεμπόδιστα σε δύο φαρδιές λωρίδες» επισημαίνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Τέλος επισημαίνει ότι «τις καθημερινές, θα ρυθμιστούν τα ωράρια των φορτοεκφορτώσεων  εμπορευμάτων και της αποκομιδής των σκουπιδιών  έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα. Διότι, όλα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η  λεωφόρος Νίκης θα πεζοδρομείται, από τις 8 το πρωί του Σαββάτου έως τις 10 το βράδυ της Κυριακής. Θα χρησιμοποιούνται μόνο τμήματα των οδών που εξυπηρετούν τους χώρους στάθμευσης, της περιοχής. Έτσι θα αξιοποιήσουμε το καλύτερο κομμάτι της Θεσσαλονίκης προς όφελος των πολιτών, με τα αντίστοιχα  ωφελήματα  και για την οικονομία της πόλης μας».