Skip to main content

Το φθινόπωρο ο διαγωνισμός για το fly over στην περιφερειακή

Από τη γέφυρα της Περραιβού ο κυβερνητικός αξιωματούχος έδωσε μια πρώτη γεύση για το πρωτοποριακό, έργο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη

Στις αρχές του φθινοπώρου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το έργο fly over της ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Από τη γέφυρα της Περραιβού στην Τούμπα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος έδωσε μια πρώτη γεύση για το πρωτοποριακό, έργο, προϋπολογισμού 370 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Έτσι θα είναι η περιφερειακή με fly over και σήραγγες

«Το έργο προχωράει πέρα από τα χρονοδιαγράμματα και πιο γρήγορα από ο,τι περιμέναμε. Έχουν ξεπεραστεί παρά πολλά προβλήματα όλο αυτό το διάστημα, γιατί δουλέψανε όλοι οι φορείς που ασχολούνται με αυτό το έργο πολύ συστηματικά, όποτε εντός των επόμενων ημερών θα περάσει από διυπουργική επιτροπή και στις αρχές του φθινοπώρου θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για να βγει η πρώτη φάση του διαγωνισμού», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών θα έχει σήμερα συνάντηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού για ζητήματα αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη ώστε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις από την πορεία των έργων στον σταθμό Βενιζέλου.

Επισημαίνεται πως την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά το έργο της αναβάθμισης της ανατολικης εσωτερικής περιφερειακης της πόλης.