Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βουνό τα σκουπίδια στην Αγίας Σοφίας (vid)

Η αυξανόμενη παραμονή των πολιτών στα σπίτια λόγω του κορωνοϊού έχει ως αποτέλεσμα και τη μεγαλύτερη παραγωγή οικιακών απορριμμάτων

Όσο εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στη χώρα μας όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Στη Θεσσαλονίκη, όμως, η ολοένα και αυξανόμενη παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους έχει δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα, αυτό της μεγαλύτερης παραγωγής οικιακών απορριμμάτων.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έστειλε αναγνώστης της Voria.gr, στην οδό Αγίας Σοφίας έχει σχηματιστεί ένα μικρό βουνό από απορρίμματα αλλά και ογκώδη αντικείμενα. Όπως λέει ο ίδιος, τις τελευταίες μέρες η κατάσταση με τα συσσωρευμένα σκουπίδια στην περιοχή του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μάλιστα, αναφέρει ότι απευθύνθηκε τηλεφωνικά στην υπηρεσία αιτημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να προχωρήσει η άμεση αποκομιδή των συσσωρευμένων απορριμμάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μπορεί η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου να είναι επιφορτισμένη πλέον και με απολυμάνσεις και πλύσιμο διαφόρων χώρων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη μέριμνα για την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ και οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα υιοθετώντας την ορθή πρακτική σε σχέση με τις ώρες απόρριψη των σκουπιδιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος αντιδήμαχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης έχει απευθύνει έκκληση τους δημότες να μη βγάζουν απορρίμματα όλες τις ώρες στους δρόμους, αλλά είτε το πρωί, είτε αργά το βράδυ για να τα παραλαμβάνει το απορριμματοφόρο και να μη μένουν πολλές ώρες στους κάδους. «Να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να μείνει η πόλη καθαρή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Διότι την αποκομιδή την κάνουν άνθρωποι- εργαζόμενοι και πρέπει να τους σεβόμαστε και να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε στη δήλωσή του.

Παράλληλα, γίνεται έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.