Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα προκειμένου η πόλη να γιορτάσει τον πολιούχο της και την επέτειο των 107 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, 26 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη για να τιμηθεί η εορτή του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου και η επέτειος των 107 χρόνων από την απελευθέρωσή της το 1912.

Στις 08.00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έπαρση της σημαίας στο Λευκό Πύργο παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των μελών του.

Στις 11.00 θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912) και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος  Εορτασμός  της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ‘40 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

1, Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου από τη χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. (Διεύθυνση Χορωδίας: Εριφύλη Δαμιανού)

2, Προσφώνηση του Πρύτανη Α.Π.Θ., Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου

3. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, με θέμα «1940: Η Άρνηση ως Πρόταγμα Εθνικής Ανάτασης»

4. Μουσικό μέρος από την Ορχήστρα του Α.Π.Θ.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημήτριος Δημόπουλος

Εθνικός Ύμνος