Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τουριστικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο (φωτο+vid)

Σοβαρές υλικές ζημιές σε τουλάχιστον δέκα οχήματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουνίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ένα τουριστικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα, που με τη σειρά τους έπεσαν πάνω σε άλλα έξι, στο ρεύμα εισόδου της Εγνατίας, στο ύψος της αίθουσας τελετών του ΑΠΘ, περίπου στις 07:20.

Από το τροχαίο δεν καταγράφηκε κάποιος τραυματισμός ατόμου, παρό μόνον υλικές ζημιές στα οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο πήγαινε να παραλάβει εργαζομένους από εταιρεία και εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο.

Ο οδηγός του λεωφορείου δήλωσε σοκαρισμένος με το ατύχημα. Τόνισε ότι ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πώς έγινε καθώς, όπως λέει, δεν ήταν άυπνος, αλλά είναι και έμπειρος οδηγός.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας με τα τουριστικά λεωφορεία δήλωσε ότι ο οδηγός τον κάλεσε και τον ενημέρωσε για το ατύχημα και αυτός ήρθε αμέσως. «Η πρώτη μου ερώτηση ήταν αν είναι καλά στην υγεία του και αν υπήρχαν θύματα αλλά αυτός μου απάντησε πως μόνο το λεωφορείο είχε ζημιά και δεν είχε μέσα κόσμο γιατί πήγαινε να παραλάβει εργαζόμενους», είπε.

«Ο οδηγός μού δήλωσε πως δεν κατάλαβε πως έγινε. Είχε σταθμευμένα οχήματα και του έφυγε το αμάξι. Ο οδηγός είναι έμπειρος, δεν πίνει. Τώρα περιμένουμε να μας πουν οι ασφαλιστικές. Ο οδηγός αλλά και εγώ είμαστε σε σοκ. Ο ίδιος βέβαια μου είπε πως μπορεί να προέκυψε κάποια βλάβη στο λεωφορείο».

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο σημείο και διερευνά τα αίτια του ατυχήματος. Να σημειωθεί πως σε αλκοτέστ που του διενεργήθηκε στον οδηγό από την Τροχαία δεν βρέθηκε αλκοόλ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: