Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μήνυση για τρύπα στα ταμεία του Δικηγορικού Συλλόγου

Ελλιπή ή ακόμα και εικονικά παραστατικά για την αγορά αντισηπτικών φέρονται να προέκυψαν σε έλεγχο της νέας διοίκησης-Μήνυση κατά πρώην μέλους του ΔΣ

Μήνυση κατά πρώην μέλους του ΔΣ του καταθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για υπόθεση κακοδιαχείρισης ποσού άνω των 100.000 ευρώ από το ταμείο του συλλόγου.

Η υπόθεση αφορά σε ποσό που προοριζόταν για την προμήθεια αντισηπτικών για διάφορες υπηρεσίες του Συλλόγου τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Σε έλεγχο που έγινε όμως από τη νέα διοίκηση φαίνεται να προέκυψε πως τα παραστατικά για τις αγορές που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ είναι ελλιπή.

Για την υπόθεση συστάθηκε και διαπαραταξιακή επιτροπή, το πόρισμα της οποίας απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου πριν από περίπου 15 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, από το πόρισμα προέκυψε πως τα ποσά για την αγορά των συγκεκριμένων αντισηπτικών δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, καθώς εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια ενώ άλλα παραστατικά αφορούσαν σε προϊόντα άσχετα με την πανδημία.

Στο μεταξύ, αν και φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε παρατυπία, δηλώνοντας πως το ποσό ύψους άνω 100.000 ευρώ διατέθηκε εξ ολοκλήρου για αγορά αντισηπτικών, το πρώην μέλος κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το παραπάνω ποσό. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Voria.gr, επειδή η επιστροφή δεν έγινε με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο, την περασμένη Πέμπτη το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα - και με τις ψήφους των μελών του συνδυασμού στον οποίο ανήκε το πρώην μέλος της διοίκησης - πως οι πρακτικές αυτές δεν είναι αποδεκτές και έτσι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται πως ο ίδιος διεγράφη και από την παράταξη στην οποία συμμετείχε.