Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΡΙΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ RAPID TEST

Από 63% έως και 76% το ποσοστό των εργαζομένων που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης

Τρία πρόστιμα έχουν επιβληθεί, μέχρι στιγμής, σε υπάλληλο του δήμου Παύλου - Μελά από ελεγκτές της ΕΑΔ, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί ούτε έχει νοσήσει.

Συγκεκριμένα, τρίτο πρόστιμο έλαβε υπάλληλος του δήμου Παύλου - Μελά από επιθεωρητές - ελεγκτές της ΕΑΔ που πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στον δήμο. Συνολικά στον δήμο Παύλου Μελά το 63% των εργαζομένων επέδειξε έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (567 σε σύνολο 902). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑΔ, ένας υπάλληλος του δήμου δεν είχε τηρήσει την υποχρέωση και έχουν εκδοθεί συνολικά 3 πράξεις επιβολής προστίμου για μη συμμόρφωση με την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου.

Έλεγχοι της ΕΑΘ, οι οποία πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, διενεργήθηκαν και στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου το 76% των εργαζομένων είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (79 σε σύνολο 104 υπαλλήλων των 2 Διευθύνσεων που ελέγχθηκαν), στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου το 72% των εργαζομένων είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (356 υπάλληλοι σε σύνολο 496, συμπεριλαμβανομένων και 12 αιρετών) καθώς και στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, όπου το 68,3% των εργαζομένων είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (583 υπάλληλοι σε σύνολο 854).

Παράλληλα, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, όπου συνολικά επιβλήθηκαν άλλα δύο πρόστιμα σε υπαλλήλους που δεν τήρησαν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου. Το ποσοστό εμβολιασμού στους φορείς που επισκέφτηκαν οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Αρχής κυμάνθηκε από 52,6% έως 89,6%.

Αναλυτικά τα ποσοστά εμβολιασμού ή νόσησης των υπαλλήλων των φορέων:
• Υπουργείο Δικαιοσύνης: 71,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (156 σε σύνολο 218). Ένας υπάλληλος δεν είχε προβεί στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου και είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή των προστίμων.
• Υπουργείο Εξωτερικών: 80 % είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (691 σε σύνολο 865). Ένας υπάλληλος δεν είχε προβεί στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για την τρέχουσα εβδομάδα και είχε αρχίσει η διαδικασία για την επιβολή του διοικητικού προστίμου.
• Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: 89,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (443 σε σύνολο 494)
• Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ελέγχθηκαν οι υπηρεσίες ασύλου): 66,7% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (102 σε σύνολο 153 υπαλλήλων των 4 τμημάτων που ελέγχθηκαν)
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 82% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (1342 σε σύνολο 1641 υπαλλήλων του φορέα σε υπηρεσίες ανά την επικράτεια και 84 σε σύνολο 105 στην κεντρική υπηρεσία που επισκέφθηκε το κλιμάκιο των Επιθεωρητών-Ελεγκτών)
• Υπουργείο Τουρισμού: 82% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (133 υπάλληλοι σε σύνολο 162)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας: 80,5% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (99 υπάλληλοι σε σύνολο 123)
• Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας: 87,5% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (28 υπάλληλοι σε σύνολο 32)
• Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας: 88,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (39 υπάλληλοι σε σύνολο 44).
• Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: 79% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (1306 υπάλληλοι σε σύνολο 1857)
• Δήμος Αιγιαλείας: 52,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (179 σε σύνολο 340). Ο έλεγχος δεν πραγματοποιείται από το αρμόδιο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μέσω του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και κατά τον επιτόπιο έλεγχο εκκρεμούσε η προσκόμιση των διαγνωστικών ελέγχων 13 υπαλλήλων για την τρέχουσα εβδομάδα.

• Δήμος Βόλου: 72% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (679 σε σύνολο 943). Πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος σε δύο κτίρια του Δήμου Βόλου (στο ένα κτίριο στεγάζονται το Γραφείο Δημάρχου, Συλλογικών Οργάνων και Οικονομικές Υπηρεσίες και στο άλλο στεγάζονται κατά κύριο λόγο Διοικητικές Υπηρεσίες).
• Α’ ΔΟΥ Πατρών: 78,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης ( 66 σε σύνολο 84).
• ΔΟΥ Ρεθύμνου: 76% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (38 σε σύνολο 50).

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ