Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία με μαχαίρι σε ψιλικατζίδικο στη Θέρμη

Το βίντεο δείχνει από τρεις διαφορετικές κάμερες τις κινήσεις των δραστών που σε 40 μόλις δευτερόλεπτα κατάφεραν να αρπάξουν ό,τι είχε στο ταμείο

Τις χαλαρές κινήσεις δύο ληστών οι οποίοι με... υπερκαλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από κατάστημα ψιλικών σε κεντρικό δρόμο της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης, καταγράφει βίντεο που έρχεται στο φως.

Διαβάστε επίσης - Θεσσαλονίκη: Ληστές με κουκούλες απείλησαν υπάλληλο ψιλικών στη Θέρμη και κλέψανε 500 ευρώ

Το βίντεο δείχνει από τρεις διαφορετικές κάμερες του μαγαζιού τις κινήσεις των δραστών που σε 40 μόλις δευτερόλεπτα κατάφεραν να αδειάσουν ό,τι είχε στο ταμείο.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο που εξασφάλισε η Voria.gr, λίγα λεπτά πριν τις 23:00, και ενώ οι υπάλληλοι του καταστήματος είχαν μαζέψει τα προϊόντα για να κλείσουν το κατάστημα που βρίσκεται στην καρδιά της Θέρμης, δύο άνδρες φθάνουν στο ταμείο κρατώντας μία σακούλα και ζητούν από τη μία υπάλληλο να βάλει τα χρήματα του ταμείου στο εσωτερικό της.

Η άλλη υπάλληλος φαίνεται πως στην αρχή θεώρησε ότι ήταν πελάτες, πριν την πλησιάσουν, δει τα καλυμμένα πρόσωπά τους και αναγκαστεί με αργές κινήσεις να πλησιάσει τη συνάδερφό της στο ταμείο. Μάλιστα, οι άνδρες δεν είχαν αφήσει σημείο του σώματός τους ακάλυπτο, ενώ χρησιμοποίησαν δύο μπλούζες με τρύπες στα μάτια για κουκούλες και γάντια μιας χρήσης. Μόνο τα λευκά παπούτσια τού ενός ξεχωρίζουν από την κατά τα άλλα μαύρη αμφίεση των δραστών. Ο ένας, μάλιστα, χρησιμοποίησε και ένα ζευγάρι γυαλιά.

Οι δύο τους δείχνουν κατάλληλα προετοιμασμένοι και καθόλου αγχωμένοι. Ο ένας κρατούσε και ένα μαχαίρι αλλά δεν το προέταξε, παρά μόνο φάνηκε τη στιγμή που πήγε να βάλει στη σακούλα τα χρήματα που του έδινε η υπάλληλος.

Οι δύο κοπέλες έδιναν με προσοχή τα χρήματα στους δράστες και αυτοί μετά από 40 περίπου δευτερόλεπτα αποχώρησαν αφήνοντάς τες σε κατάσταση σοκ.

Η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών, αλλά το γεγονός πως δεν είναι διακριτό σχεδόν κανένα χαρακτηριστικό τους φαίνεται πως δυσχεραίνει το έργο της.