Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θύμα απαγωγής το 1996 ο επιχειρηματίας που του έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο(vid)

Το βίντεο από την κλοπή του χρηματοκιβωτίου που θυμίζει αστυνομική ταινία. Ο επιχειρηματίας είχε πέσει θύμα απαγωγής το 1996 όταν ήταν 22 χρόνων.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάρρηξη σε σπίτι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με λεία άνω των 800.000 ευρώ έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, οι δράστες πήραν χρήματα και πολύτιμα ρολόγια, εκτιμώμενης αξίας άνω των 800.000 ευρώ, φέρεται να περιλαμβάνει η λεία από διάρρηξη σε διαμέρισμα 6ου ορόφου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατέθεσε μήνυση αφού άγνωστοι σήκωσαν χρηματοκιβώτιο και το πέταξαν στο κενό, για να το φορτώσουν κατόπιν σε όχημα διαφυγής.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είναι μέλος οικογένειας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό χώρο και τον Αύγουστο του 1996 όταν ήταν 22 χρόνων είχε πέσει θύμα απαγωγής, όταν προσπάθησε να πουλήσει το αυτοκίνητό του. Οι δράστες εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές του οχήματος και αφού τον απήγαγαν, τον μετέφεραν στην Αλβανία. Ως λύτρα ζήτησαν 200 εκατ. δραχμές και η οικογένειά του κατέβαλε, μετά από διαπραγματεύσεις 150 εκατ. δραχμές. Ο νεαρός τότε φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος μετά από μερικές μέρες στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, επιχειρηματία, το χρηματοκιβώτιο περιείχε 300.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ οι δράστες άρπαξαν και ρολόγια, η αξία των οποίων προσδιορίζεται σε 500.000 ευρώ.

Η διάρρηξη στο διαμέρισμα με την κλοπή του χρηματοκιβωτίου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, την ώρα που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε από το σπίτι.

Οπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από το Mega, το χρηματοκιβώτιο φορτώθηκε σε αυτοκίνητο, με τους δύο άνδρες να διαφεύγουν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εξετάζεται εξονυχιστικά το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της συγκεκριμένης οικίας όπου έγινε η διάρρηξη, στην οδό Μαρίας Κάλλας, ενώ αναζητείται κι άλλο υλικό από κάμερες ασφαλείας από τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να διαφύγουν με τα οχήματά τους.