Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά σαφάρι ελέγχων για το παρεμπόριο από Δημοτική Αστυνομία και ΕΛΑΣ

Σε σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε εντατικοποίηση των ελέγχων κυρίως σε λαϊκές αγορές και θύλακες παρεμπορίου

Σαφάρι για την πάταξη του παρεμπορίου ξεκινά η δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο με τους πλανόδιους που πωλούν παράνομα εμπορεύματα.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη στο δημαρχείο μεταξύ του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοτικών Κοινοτήτων Κώστα Τσιαπακίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευάγγελου Μουρτζινού και του Επικεφαλής του Γραφείου Αστυνόμευσης Θανάση Τζιώλη.

Οι δράσεις, από τα μεικτά κλιμάκια δημοτικής και ελληνικής αστυνομίας υπό την εποπτεία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), θα επικεντρωθούν αυτό το διάστημα, κυρίως σε λαϊκές αγορές και σε θύλακες παρεμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις λαϊκές αγορές, όπου έχουν μεγάλη έκταση και εκεί δραστηριοποιούνται παράνομα αρκετοί πλανόδιοι, προκαλώντας πλήγμα νόμιμους παραγωγούς και εμπόρους.

Το θέμα του παρεμπορίου είχε βρεθεί στο επίκεντρο συνάντηση που είχε ο νέος αντιδήμαρχος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης. Ο κ. Τσιαπακίδης είχε ακούσει τα παράπονα των εμπόρων και παραγωγών για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις μεγάλες λαϊκές αγορές όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο με τους παράνομους πωλητές να τοποθετούν τους πάγκους τους στις παρυφές και περιμετρικά των αγορών.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2023 είχαν συγκροτηθεί οκτώ κλιμάκια ελέγχου, πραγματοποιώντας 15 επιχειρήσεις για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, με έμφαση στις λαϊκές αγορές και στις οδούς πέριξ αυτών.