Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ζητούν μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καθηγητών

Παράσταση διαμαρτυρίας από μέλη της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καθηγητών στη δημόσια εκπαίδευση ζητεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Μέλη της Πρωτοβουλίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, διεκδικώντας τουλάχιστον 25.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 3.000 διορισμούς μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Κάθε χρόνο η κυβέρνηση παίρνει 20.000-25.000 αναπληρωτές. Φέτος έχει πει ότι θα πάρει 4.500 αναπληρωτές ειδικής αγωγής. Είναι τραγικά λίγοι. Όλοι όσοι έχουν δουλέψει έστω μια μέρα στην εκπαίδευση θα πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι αναπληρωτές δεν κάνουν τίποτα λιγότερο από τους μόνιμους και όμως είναι εκτός σχολείου. Είναι συμβασιούχοι, δεν αναπληρώνουν κανέναν πάρα μόνο τον εαυτό τους και πρέπει να μονιμοποιηθούν», τόνισε η Φρίντα Χατζηβαρίτη, φιλόλογος και γραμματέας της Ε' ΕΛΜΕ.