Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ζητούσε άσεμνες φωτογραφίες από ανήλικη και τη σκηνοθετούσε

Καταδικάστηκε για κατοχή πορνογραφικού υλικού καθώς πριν 11 χρόνια ζητούσε από μια 14χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε έναν 41χρονο που κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκου.

Η υπόθεση χρονολογείται στο 2011 όταν ο κατηγορούμενος, υπάλληλος security συνομιλούσε διαδικτυακά με μία 14χρονη μαθήτρια από επαρχιακή πόλη της Πελοποννήσου. Ο ίδιος τότε ήταν 30 ετών ωστόσο σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είχε πει ψέματα για την ηλικία του, λέγοντας πως είναι μικρότερος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, απαιτούσε από την ανήλικη να του στέλνει φωτογραφίες, ενώ μάλιστα ορισμένες φορές τη σκηνοθετούσε και της έδινε οδηγίες ως προς το περιεχόμενο του υλικού που ήθελε να του στείλει.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η ανήλικη ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον κατηγορούμενο, με τους οικείους της να την αναζητούν.

Ο ίδιος στην απολογία του παραδέχθηκε την κατοχή ορισμένων φωτογραφιών, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι πίστευε πως η ανήλικη ήταν μεγαλύτερη.

Πρωτοβάθμια ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και ήταν ελεύθερος καθώς η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο. Στο σημερινό δικαστήριο το δικαστήριο τού αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών που αναστέλλεται επί τριετίας.