Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Καλούν τους υποψηφίους δημάρχους σε debate για το ποδήλατο

Η εκδήλωση από τη συλλογικότητα Gymnosophy θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου και ώρα 19:00 στο WE Πολυχώρο και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Κάλεσμα σε υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνει η φυσιολατρική συλλογικότητα Gymnosophy προκειμένου οι υποψήφιοι να αναπτύξουν την ποδηλατική πολιτική που θα ακολουθήσουν, ποιες υποδομές και μέτρα θα υλοποιήσουν, σε ποιο χρονοδιάγραμμα και πως αυτά θα χρηματοδοτηθούν.

«Σε μια Θεσσαλονίκη που κυριολεκτικά πνίγεται από την ατμοσφαιρική ρύπανση και συμβάλει έντονα στην κλιματική αλλαγή, τα τροχαία με θύματα πεζούς και ποδηλάτες αυξάνονται, η δυσχέρεια ή και αποκλεισμός ατόμων από την μετακίνηση με την κυριαρχία του ΙΧ υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ενώ παράλληλα χωρίς εναλλακτικά ΜΜΜ, αλλά και με την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η αύξηση χρήσης του Ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης οφείλει να είναι προτεραιότητα της επόμενης Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου και ώρα 19:00 στο WE Πολυχώρο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γ' Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχεις ως εξής:

- Καλωσόρισμα

- Εισήγηση 1: Ατμοσφαιρική Ρύπανση στη Θεσσαλονίκη

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

- Εισήγηση 2: Urbact III: Η πρόταση για διαμόρφωση δικτύου ποδηλατικών υποδομών στη Θεσσαλονίκη, που προέκυψε από συμμετοχικό σχεδιασμό.

Ανθή Τσακιροπούλου - Τοπογράφος Μηχανικός / Συγκοινωνιολόγος MSc ΑΠΘ

- Εισήγηση 3: Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων Τώρα

Κώστας Τερζόπουλος - Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

- Έναρξη ερωτήσεων στους Υποψήφιους Δημάρχους Θεσσαλονίκης με δημοσιογράφο συντονιστή/ρια της συζήτησης.

Δείτε τη σχετική εκδήλωση στο Facebook εδώ