Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Κάθειρξη 20 ετών στον 39χρονο για 3 βιασμούς μετά την αποφυλάκισή του για φόνο

Ένοχος για τρεις βιασμούς κρίθηκε ένας 39χρονος που είχε καταδικαστεί και για τη δολοφονία ψυχιάτρου - Αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επιβλήθηκε στον 39χρονο που κατηγορείται ότι βίασε και λήστεψε τρεις γυναίκες στη Θεσσαλονίκη από τις 15 έως τις 20 Μαρτίου του 2021, περίπου έναν μήνα μετά την αποφυλάκισή του για τον φόνο ενός ψυχιάτρου, για τον οποίο καταδικάστηκε από κοινού με την Κουβανή πρώην σύζυγο του θύματος, με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Φέρεται να βίασε τρεις γυναίκες μετά την αποφυλάκισή του για φόνο ψυχιάτρου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για τους βιασμούς των τριών γυναικών, οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν εκδιδόμενες, καθώς για τις ληστείες σε βάρος τους, αφού φέρεται με απειλές να τους αποσπούσε χρηματικά ποσά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γυναικών, ο ίδιος παρίστανε τον αστυνομικό και με το πρόσχημα ελέγχου των απαραίτητων πιστοποιητικών, τις οδηγούσε σε απόμερα σημεία στην οδό Γιαννιτσών και τις Συκιές, όπου φέρεται να τις βίαζε και να τους έπαιρνε τα χρήματα.

Ο 39χρονος κάθισε ξανά σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης μετά από διακοπή για την αγόρευση του εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή του και την ετυμηγορία της έδρας, που υιοθέτησε την πρόταση καταδικάζοντάς τον σε 20ετή κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τόσο τις κατηγορίες για τους βιασμούς όσο και για τις ληστείες υποστηρίζοντας πως πρόκειται περί πλεκτάνης που του έστησαν πρώην συγκρατούμενοί του, που όπως ισχυρίστηκε τον εκβίαζαν να εισάγει ναρκωτικά στις φυλακές.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του παραδέχτηκε ότι συνάντησε τις γυναίκες, λέγοντας πως υπήρξε συναινετική συνουσία στο πλαίσιο της εργασίας τους.

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως μία από αυτές τον παγίδευσε, αφού ο ίδιος την είχε βοηθήσει με ένα ζήτημα που αντιμετώπισε. «Μου είπε 'ανέβα να σε κεράσω έναν καφέ για τον κόπο σου'. Εκεί μπήκε κατευθείαν στο ψητό. Εκεί είπε πως αν δεν κάνω αυτά που μου λένε, οι άλλες δύο που συνευρέθηκα θα μου κάνουν καταγγελία. Μία στιγμή μού είπε 'τώρα θα δεις τι θα πάθεις', άνοιξε την πόρτα και φώναξε 'βοήθεια, κλέφτης'».