Skip to main content

Συγκίνηση από τους «διάσημους» απόφοιτους του Ε' Γυμνασίου

Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του ιστορικού 5ου Γυμνασίου και Λυκείου - Τι δήλωσαν οι Δημήτρης Μάρδας και Σωκράτης Φάμελλος, απόφοιτοι του σχολείου

Παρουσία πλήθους επισήμων και επιφανών πολιτικών τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας στο κτηριακό συγκρότημα του ιστορικού 5ου Γυμνασίου & Λυκείου, στην οδό Κριεζώτου, στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας τις πύλες της έπειτα από εργασίες τριών ετών, προκειμένου να υποδεχθεί τη νέα σχολική χρονιά τους μαθητές του Ε΄ Γυμνασίου.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έκοψε και την κορδέλα, έκανε λόγο για ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο, όπως είπε, παραδόθηκε εντός χρονοδιαγράμματος. «Είχαμε ένα πρόβλημα με το βασικό, παλαιό κτήριο, που μας καθυστέρησε, ωστόσο θα το βάλουμε στο καινούριο πρόγραμμα», σημείωσε.

«Τα σχολεία δεν πρέπει να είναι "φυλακές", αλλά ανοιχτά για τα παιδιά, να περνούν καλά σε αυτά», υπογράμμισε, ακόμη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, μίλησε για μία σημαντική ημέρα. «Παραδίδεται ένα σχολείο με ιστορία, αλλά και η προσθήκη είναι σημαντική», σημείωσε ο κ. Παππάς και έκανε λόγο για σημαντικά προβλήματα σχετικά με τη σχολική στέγη. «Τα εγκαίνια αυτά νοηματοδοτούν τη θέληση του δήμου να λύσουμε αυτά τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Κατά την ομιλία της στα εγκαίνια η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Έλλη Χρυσίδου έκανε λόγο για ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των παιδιών. «Ανοίγουμε ένα σύγχρονο σχολείο για τα όνειρα των παιδιών» υπογράμμισε, ευχαριστώντας τις υπηρεσίες του δήμου για το έργο.

Συγκινημένος για τη νέα πτέρυγα δήλωσε ο απόφοιτος του σχολείου, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος, μάλιστα, χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, ενώ, ο επίσης απόφοιτος, Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι το Ε' Γυμνάσιο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης και ο πρώην αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και απόφοιτος του σχολείου, Ανδρέας Κουράκης.

Οι εργασίες για την κατασκευή νέας πτέρυγας, δίπλα στο διατηρητέο κτήριο, καθώς και της διαμόρφωσης του αύλιου χώρου, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2013, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Με τη νέα πτέρυγα, η οποία έχει σχεδιαστεί με τις αρχές τις βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, προσφέρονται προς χρήση νέες αίθουσες διδασκαλίας, ένας σύγχρονος χώρος εργαστηριών, δύο νέοι χώροι εκπαίδευσης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μία βιβλιοθήκη, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και χώροι υγιεινής.