Skip to main content

Ταξίδι σε Χριστούγεννα παλαιών εποχών στη Θεσσαλονίκη

Vintage αγγελάκια και αγιοβασίληδες, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια αποτελούν το κύριο μέρος της έκθεσης των παλαιοπώλων της Θεσσαλονίκης.

Σε Χριστούγεννα παλιών εποχών έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει το κοινό της πόλης μέσα από το παζάρι παλαιών αντικειμένων που διοργανώνουν και φέτος παλαιοπώλες της Θεσσαλονίκης.

Vintage αγγελάκια και αγιοβασίληδες, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια, όλα χαραγμένα με το πέρασμα του χρόνου, αποτελούν το κύριο μέρος της έκθεσης που φιλοξενείται στον εικαστικό χώρο «Ρω» επί της οδού Ρωμανού 5 απέναντι από τον Λευκό Πύργο.



Πρόκειται για καινοτομία του φετινού bazaar με σπάνια συλλεκτικά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα που παραχώρησε ειδικά για τον σκοπό αυτό το παλαιοπωλείο – Μουσείο Παιδικών Αναμνήσεων «Αντικέρασμος».

Από την έκθεση δεν λείπουν φυσικά και αντικείμενα των συλλογών των παλαιοπώλων. Παλιές φωτογραφικές μηχανές, πορσελάνες, ξύλινα και γυάλινα μικροαντικείμενα, vintage κοσμήματα, παλιά περιοδικά και κάθε λογής παλιά αντικείμενα που φτάνουν τη δεκαετία του '50, είναι μερικά από τα εκθέματα που μπορεί να βρει κανείς στο παζάρι.



«Μέσα από την έκθεση ο κόσμος μπορεί να δει πράγματα που πιθανώς και να έχει ξεχάσει» αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Δημήτρης Γαλανάκης, ιδιοκτήτης παλαιοπωλείου και επισημαίνει: «Τα παλιά αντικείμενα αποτελούν σίγουρα ένα πρωτότυπο δώρο για τα Χριστούγεννα, που ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αγοράσει, αφού οι τιμές ξεκινούν από το ένα ευρώ».

Η έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της σήμερα το πρωί, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και είναι επισκέψιμη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.