Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη αναζητά Άγιο Βασίλη για Μαγεμένες Γιορτές Χριστουγέννων

Με αγγελία θα αναζητήσει Θεσσαλονικιό Άγιο Βασίλη ο δήμος Θεσσαλονίκης. «Μαγεμένες Γιορτές, Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη», το λογότυπο των εκδηλώσεων.

Άγιο Βασίλη με... αγγελία αναζητάει η Θεσσαλονίκη για τα φετινά Χριστούγεννα. Η αγγελία για τον πρωταγωνιστή της εορταστικής περιόδου θα αναρτηθεί στα ψηφιακά μέσα του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα αναγράφονται και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούνται για τη θέση, με βασικότερη ο Άγιος Βασίλης να είναι Θεσσαλονικιός.

Όπως  αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του δήμου Θεσσσαλονίκης για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενόψει των εορτών το μότο θα είναι "Μαγεμένες Γιορτές, Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη". Το λογότυπο, που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, έχει διττή σημασία καθώς συνδυάζει τη μαγεία των Χριστουγέννων με την ιστορία της πόλης, με σημείο αναφοράς τις περίφημες Μαγεμένες.

Όπως τόνισε ο Μηνάς Θεοχαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Minds που συνεργάστηκε με το δήμο για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, στόχος είναι το λογότυπο των Χριστουγέννων να γίνει κτήμα όλων, να το αγαπήσουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες αλλά και να κυριαρχεί στα καταστήματα και τα social media.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρίδη οραματίστηκαν μια μοντέρνα προσέγγιση κατά το σχεδιασμό του σήματος , που θα το καταστήσει διαχρονικό, χρησιμοποιώντας κατά βάση την χρωματική παλέτα που είναι συνυφασμένη με τα Χριστούγεννα. Το έντονο κόκκινο, το βαθύ μπλε που σχετίζεται με τις διάσημες πανέμορφες νύκτες της Θεσσαλονίκης, το πράσινο, που είναι το κατεξοχήν χρώμα και το χρυσό, που συνδέεται με τη λαμπερή γιορτινή ατμόσφαιρα.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι μια σημαντική προσπάθεια της νέας διοίκησης, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως οι προετοιμασίες για τις γιορτές ξεκίνησαν από την εκλογή του ως δήμαρχος.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε για ακόμα μια φορά πως φιλοδοξεί με τις εορταστικές εκδηλώσεις, η Θεσσαλονίκη να μπει στο χάρτη των Χριστουγέννων και να αποκτήσει ευρωπαϊκό αέρα, ενώ παράλληλα τόνισε πως θέλει να δει την πόλη να είναι στο επίκεντρο και το χειμώνα, και όχι μόνο το φθινόπωρο με τη ΔΕΘ και τον Άγιο Δημήτριο.

Ευχαρίστησε ακόμα όλους τους φορείς που αγκάλιασαν το εγχείρημα, καθώς όπως τόνισε "ο προϋπολογισμός του δήμου δεν επιβαρύνεται ούτε κατά ένα ευρώ για τις εκδηλώσεις και όλα προέρχονται από χορηγίες", ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως το μόνο κονδύλιο του δήμου αφορά τον φωτισμό και όχι τον διάκοσμο και τους καλλιτέχνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος θα διαθέσει 47.500 ευρώ.

"Θέλουμε να συμβάλλουμε στο city branding. Θα δημιουργηθούν hashtags για να κυκλοφορήσει η πόλη στο διαδίκτυο και να γίνει πιο ελκυστική και αναγνωρίσιμη", είπε ο δήμαρχος.

Όσον αφορά την πλατεία Δικαστηρίων ως επιλογή για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού, ο δήμαρχος την χαρακτήρισε πολιτική ενέργεια με σκοπό να "υπάρχουν καλές χρήσεις σε ένα σημείο με στοιχεία παραβατικότητας". Όπως τόνισε η περιοχή θα καθαριστεί, θα φωτιστεί ενώ θα υπάρχει και επί 24ωρου ιδιωτική εταιρεία security για να προστατεύει το διάκοσμο.

"Είναι λαμπρή ευκαιρία η περιοχή αυτή να βρει και πάλι τη χαμένη της ταυτότητα", υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι το δημοτικό συμβούλιο θα τραγουδήσει τα κάλαντα και θα μοιράσει δώρα σε ευπαθείς ομάδες.

Στη συνέχεια η Κέλλυ Μιμικοπούλου, συνεργάτης του δημάρχου σε θέματα πολιτισμού, παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που όπως τόνισε θα καλύπτει όλα τα γούστα με πληθώρα δρωμένων, ενώ το επίκεντρο θα είναι τα παιδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα παρουσιαστεί προκειμένου να εγκριθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

Άναμμα φώτων χριστουγεννιάτικου δένδρου στις δημοτικές κοινότητες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

1/12/2019 Δ’ Κοινότητα

2/12/2019 Γ Κοινότητα στον πεζόδρομο της πλατείας Ρομφέη – μουσικά σχήματα του Ωδείου Άνω Πόλης.

3/12/2019 Ε’ Κοινότητα στη βίλλα Μορντωχ.

4/12/2019 Τριανδρία

5/12/2019 Β Κοινότητα στην Πλατεία Γαλοπούλου

Εκδηλώσεις

7/12/2019
Μουσικοί στα παράθυρα της Πλ. Αριστοτέλους
Συναυλία με τους Piandaemonium (6 πιάνα-12 πιανίστες)
Συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σάκης Τανιμανίδης.

8/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία με τη Josephine. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

10/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία μουσικού σχήματος Ωδείου Άνω Πόλης

12/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία «Τραγουδάμε για τον Πόντο» με την Ορχήστρα του Θεόφιλου Πουταχίδη

14/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Sax – in Christmas Συναυλία μουσικού συνόλου 10 σαξοφώνων

15/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία με τον Αναστάσιο Ράμμο

17/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία με το μουσικό σχήμα Σύγχρονου Ωδείου

18/12/2019 Πλατεία Δικαστήριων
Συναυλία Sax nouveu σύνολο 10 σαξοφώνων

12/12/2019 Πλατεία Αριστοτέλους
Συναυλία με το Διονύση Σαββόπουλο

22/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία των ALCATRASH

24/12/2019
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από χορωδίες σε κεντρικά σημεία της πόλης

27/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Σύνολο εγχόρδων Ροτόντα

28/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Χορωδία ΤΕΕ και Χορωδία Συλλόγου Επανομής

30/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία Ρεμπέτικης Κομπανίας

31/12/2019 Πλατεία Αριστοτέλους
Drums Performance με τον Γιώργο Κλουντζό
Συναυλία με το συγκρότημα Fortissimo
Πυροτεχνήματα στις 00:00
Συναυλία με την Ελένη Φουρέιρα

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιάννης Σερβετάς