Skip to main content

Θετική στον κορωνοϊό η Μπέρμποκ - Ματαιώνεται το ταξίδι της στην Ελλάδα

Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας επρόκειτο να ταξιδέψει την Πέμπτη στην Ελλάδα από το Πακιστάν και να γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ματαιώνεται η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ στην Ελλάδα, καθώς διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας εμφάνισε θετικό rapid test λίγο μετά την έναρξη της επίσκεψής της στο Πακιστάν και συνεπώς ακυρώνει όλες τις περιοδείες της.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ από το Ισλαμαμπάντ, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος η κυρία Μπέρμποκ διαπίστωσε ότι είχε χάσει τη γεύση της και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κατόπιν ήταν θετικό.

Υπήρχε θετικό κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον το Σαββατοκύριακο, με το οποίο όμως η υπουργός ήρθε σε ελάχιστη επαφή και υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ είχε προγραμματίσει να βρεθείτην Πέμπτη στην Αθήνα για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό της, Νίκο Δένδια, ενώ θα ακολουθούσε την Παρασκευή ταξίδι στην Τουρκία, για επαφές με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, προσκλεκλημένος του Κυριάκου Mητσοτάκη για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (South-Eat European Cooperation Process).