Skip to main content

«Θήλαζα το μωρό μου στο υπόγειο φαρμακείου» - Γυναίκες φαρμακοποιοί λένε τις ιστορίες τους

Έξι γυναίκες φαρμακοποιοί παρουσιάζουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει ο διπλός ρόλος και πώς καταφέρνουν να υπηρετούν το λειτούργημά τους.

Του Λάζαρου Θεοδωρακίδη

«Μέχρι τον 8ο μήνα δούλευα στο φαρμακείο, γέννησα και μετά από μήνες ξαναγύρισα. Ήμουν τυχερή γιατί είχαμε δυο γιαγιάδες. Έφερναν το μωρό μου στο φαρμακείο και το θήλαζα στο… υπόγειο. Και το φαρμακείο λειτουργούσε κανονικά και στις εφημερίες». Μ΄ αυτά τα λόγια περιέγραψε την καθημερινότητά της η φαρμακοποιός Σουζάνα Παλάσκα στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Γυναίκα Φαρμακοποιός, ένας πολυσύνθετος ρόλος» στο πλαίσιο του 20ού PHARMApoint που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Το στρογγυλό τραπέζι… στρώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη και το συντονισμό είχε η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΦΣΘ Άννα Σιδηροπούλου. Σε αυτό η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ευαγγελοπούλου ανέπτυξε το εργασιακό στρες που βιώνουν οι γυναίκες φαρμακοποιοί. Επίσης, άλλες 5 γυναίκες φαρμακοποιοί, μέλη του ΦΣΘ, οι Μάρα Φεσατίδου, Λίνα Νιφοράτου, Λόλα Γκαλάπη, Αλεξάνδρα Μαρτσικαλή και Μαρία Μυρωνίδου με λιτό και ουσιαστικό λόγο μετέφεραν ψήγματα της καθημερινότητάς τους παρουσιάζοντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει ο διπλός ρόλος και πως καταφέρνουν να υπηρετούν το λειτούργημά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.