Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΘΩΜΑΐΔΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ο καθηγητής επισήμανε ότι αυτό το κύμα της πανδημίας δεν βρίσκεται σε ύφεση - «Ένα επόμενο κύμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο», υπογράμμιζε

Για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα και τους εμβολιασμούς μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης τονίζοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει εξαπλωθεί στην επαρχία.

«Οι αναλύσεις του δικτύου Επιδημιολογίας λυμάτων έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα ότι έχουμε μια σταθεροποίηση ή μικρή ύφεση στα αστικά κέντρα. Ωστόσο η πανδημία έχει μεταφερθεί στην επαρχία και στα νησιά», υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι αυτό το κύμα της πανδημίας δεν βρίσκεται σε ύφεση. «Έχουμε ακόμη κάποιο δρόμο να διανύσουμε. Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μεγάλη διάδοση. Aυτό συνέβη και στην Όμικρον», ανέφερε.

«Ένα επόμενο κύμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο»

Σύμφωνα με τον καθηγητή ένα επόμενο κύμα της πανδημίας θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο λόγω του ανοίγματος των σχολείων και της αυξημένης κινητικότητας. Ο ίδιος τόνισε πως, «το καλό σενάριο είναι να παραμείνει η Όμικρον 5 στην κυκλοφορία ενώ το κακό σενάριο είναι να εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή και να έχουμε ένα νέο κύμα μολύνσεων».

Αναφερόμενος στα εμβόλια ο κ. Θωμαΐδης επισήμανε ότι οι υπάρχουσες λύσεις καλύπτουν από το να νοσήση κάποιος βαριά υπογραμμίζοντας ότι «με την έλευση των νέων εμβολίων με τα στελέχη Όμικρον τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ο εμβολιασμός μας προστατεύει από σοβαρή νόσηση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ