Skip to main content

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό, 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν στο Φάληρο (video)

Οι Πειραιώτες διέλυσαν τους Τσέχους παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό του CHL εκεί όπου περιμένει η Μέντιπολ Μπασακσεχίρ.

Εμφατική νίκη με 4-0 επί της Βικτόρια Πλζεν πέτυχε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο, το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε τους Τσέχους παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εκεί όπου πλέον περιμένει η Μέντιπολ Μπασακσεχίρ.

Σημειώνεται πως η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στους Πειραιώτες και την δευτεραθλήτρια Τουρκίας θα διεξαχθεί στις 6 ή 7 Αυγούστου στο «Fatih Terim Stadium» της Κωνσταντινούπολης ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Έπειτα αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει τους Τούρκους τότε θα παίξει στα play-off (την προσεχή Δευτέρα η κλήρωση) είτε με τη νικήτρια του ζευγαριού Κρασνοντάρ – Πόρτο, είτε αντίστοιχα με τη νικήτρια του ζευγαριού Κλαμπ Μπριζ – Ντιναμό Κιέβου.

Το θετικό για την ελληνική ομάδα είναι πως κλείδωσε από απόψε την ευρωπαϊκή της συνέχεια, τουλάχιστον στο Europa League καθώς ακόμη και αν αποκλειστεί από τους «πορτοκαλί» τότε θα συνεχίσει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2’ κόντεψαν να προηγηθούν όταν ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και κόντραρε στον Γκιγιέρμε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο δοκάρι της εστίας του Χρούτσκα.

Στο 6’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Ποντένσε να σεντράρει και τον Γκερέρο να πιάνει την κεφαλιά όμως ο Χρούτσκα απέκρουσε τη μπάλα με τον τερματοφύλακα της Βικτόρια Πλζεν να απομακρύνει ένα λεπτό αργότερα το διαγώνιο σουτ του Ποντένσε ενώ τέλος στο 9’ μπλόκαρε το μακρινό σουτ στην κίνηση του Μασούρα.

Οι Τσέχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 24’ ήταν η δική τους στιγμή για να απειλήσουν όταν ο Χροσόβσκι έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Γκιγιέρμε έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο απειλώντας στο 50’ με τον Μασούρα να σουτάρει ωραία από διαγώνια θέση αλλά ο Χρούτσκα απέκρουσε σε κόρνερ ενώ στο 51’ ήρθε η στιγμή για να βρει δίχτυα καθώς ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκιγιέρμε με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Χρούτσκα πετυχαίνοντας το 1-0.

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 69’ όταν ο Γκερέρο μπαίνοντας στην μεγάλη περιοχή, απέφυγε υπέροχα τον Περνίκα και με τρομερό πλασέ νίκησε τον Χρούτσκα για το 2-0.

Η πρόκριση για τον «Θρύλο» κλείδωσε στο 73’ καθώς ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκιγιέρμε έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κόντραρε στον Ρέζνικ καταλήγοντας αυτογκόλ τα δίχτυα του Χρούτσκα για το 3-0.

Το κερασάκι στην τούρτα της «ερυθρόλευκης» πρόκρισης μπήκε στο 82’ όταν ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μεριά έκανε σουτ στην κίνηση με τον Χρούτσκα να αποκρούει αλλά ο Σεμέδο πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66΄Καμαρά), Γκερέρο (80' Ελ Αραμπί).

Βικτόρια Πλζεν (Βρμπα): Χρούτσκα, Ρέζνικ, Πέρνικα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (79' Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (56' Κόβαριτς), Κόπιτς, Μίχαλικ (73' Χόρι), Κρμέντσικ.