Skip to main content

Ριπές ανέμων άνω των 80 χλμ/ώρα στη Θεσσαλονίκη και άνω των 100 χλμ/ώρα σε Σέρρες, Πέλλα - Δείτε χάρτες

Θυελλώδεις άνεμοι από τον Θερμαϊκό έως και τον Στρυμονικό

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στην Κεντρική Μακεδονία το Σάββατο 18/11.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 18/11 φτάνοντας τοπικά από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες τα 6-7 μποφόρ. Στις θαλάσσιες περιοχές από τον Θερμαϊκό έως τον Στρυμονικό οι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ. Σημειώνεται ότι τοπικά, κατά διαστήματα, οι ριπές θα ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα. Ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναμένονται ριπές που τοπικά, κατά διαστήματα θα ξεπερνούν τα 80 χλμ/ώρα.

Από το βράδυ του Σαββάτου 18/11 προς Κυριακή 19/11 οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, αρχικά στις ηπειρωτικές και στη συνέχεια στις θαλάσσιες περιοχές, και από το απόγευμα της Κυριακής 19/11 δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ στις ηπειρωτικές και τα 4-5 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές. 

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η διεύθυνση του ανέμου και οι μέγιστες ριπές του (χρωματική κλίμακα) σε χλμ/ώρα το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου 18/11.