Skip to main content

Τρανς θύμα επίθεσης στη Θεσσαλονίκη: Φοβήθηκα αλλά δεν λύγισα - Να υπάρξει παραδειγματισμός (video)

«Φόβος ήταν σίγουρα, αλλά δεν λύγισα. Είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα ώστε να τους βάλω και τους 300 να πληρώσουν και ας φοβάμαι να βγαίνω έξω» τόνισε ένα εκ των δύο θυμάτων

Για την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης μίλησε το ένα από τα δύο θύματα, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, υπογραμμίζοντας ότι ένιωσε φόβο «αλλά δεν λύγισε».

Θέλοντας να περιγράψει τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, είπε αρχικά μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Περνάγαμε μπροστά στην πλατεία με φίλη μου και μια ομάδα ατόμων ξεκίνησε να μας χλευάζει και να μας βρίζει».

«Ήταν αρκετά δύσκολα, μπορώ να πω ότι φοβήθηκα»

«Μετά με προσέγγισαν, με τράβηξαν, με έφτυσαν και εγώ τους πέταξα το παγωτό που είχα αγοράσει. Μέσα σε 10 δεύτερα είχαν γίνει 200-300 τα άτομα, ήταν ξεχωριστές παρέες. Μας ακολούθησαν, μας κυνήγησαν και εμένα με χτύπησαν λίγο, όχι σοβαρά. Ενώ προσπαθούσα να τους αποφύγω, όσο με πλησίαζαν τόσο προσπαθούσα να καταγράφω πρόσωπα για να θυμάμαι άμα γίνει κάτι. Ήταν αρκετά δύσκολα, ναι, μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, απλά ήταν κάτι τραγικό», πρόσθεσε στη συνέχεια.


«Πρέπει να υπάρξει παραδειγματισμός-Θα τους βάλω και τους 300 να πληρώσουν»

«Πρέπει να υπάρξει παραδειγματισμός γιατί δεν γίνεται να συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό και οι μισοί να κοροϊδεύουν, οι άλλοι μισοί να χτυπάνε και όλοι οι υπόλοιποι να μην αντιδρούν. Κάποιοι αντέδρασαν, με προστάτευσαν και το μαγαζί μάς έβαλαν μέσα. Εμείς, όταν μας χτύπησαν, φύγαμε και μας ακολούθησαν μέσα στο μαγαζί. Στο μαγαζί που μπήκαμε τσακώθηκαν και με το προσωπικό», συμπλήρωσε.

«Φόβος ήταν σίγουρα, αλλά δεν λύγισα. Είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα ώστε να τους βάλω και τους 300 να πληρώσουν και ας φοβάμαι να βγαίνω έξω, θέλω να φτάσουμε στη Δικαιοσύνη», είπε επίσης.

«Με έφτυσαν και μου πέταξαν παγωτό»

«Εμένα με σκούντηξαν, με έφτυσαν, τους πέταξα παγωτό ως αντίδραση. Μια κοπέλα τούς είπε να σταματήσουν και την έσπρωξαν και αυτή. Πήγα στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι έχω μελανιές και κάτι σημάδια. Μου πέταξαν γυάλινες μπύρες και μπουκάλια», είπε το θύμα σε άλλες δηλώσεις που έκανε στον Alpha.


«Το μόνο που έκανα ήταν να φορέσω τη φούστα και τα τακούνια μου για να πάω να διασκεδάσω»

«Είπα στη φίλη μου να φύγω και να τρέξουμε, δεν μπόρεσα να το κάνω επειδή είχα τακούνια. 20-30 άτομα ήταν πολύ επιθετικά. Αν δεν είχα καταφέρει να φύγω, μπορεί και να μη μιλούσαμε αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «δεν ήταν προκλητική η δική μου συμπεριφορά. Ίσα-ίσα στα πρώτα σφυρίγματα και στο πρώτο φτύσιμο το μόνο που έκανα ήταν να πετάξω το παγωτό μου».

«Το μόνο που έκανα ήταν να φορέσω τη φούστα και τα τακούνια μου για να πάω να διασκεδάσω σε ένα εναλλακτικό πάρτι, όπως αυτοί ντύνονται στα μαύρα σαν κλέφτες», είπε, τέλος, το μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.