Skip to main content

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στη μήνυση του διοικητή του νοσ. Καρδίτσας

Ο Μιχάλης Γιαννάκος εξηγεί το πώς έφτασε το εμβολιαστικό έγγραφο στα χέρια της ΠΟΕΔΗΝ και απαντά στις δηλώσεις του διοικητή για μηνύσεις.

 

Απάντηση στον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας δίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφορικά με τη δήλωση του πρώτου ότι θα προβεί σε μηνύσεις για το εμβολιαστικό έγγραφο, το οποίο η Ομοσπονδία κατήγγειλε πως διανεμόταν στο νοσοκομείο.

ΔιαβάστεΣάλος με έγγραφο εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Καρδίτσας - Παραιτείται ο διοικητής

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας σε δηλώσεις του είπε ότι θα μου υποβάλει μυνητήρια αναφορά και αγωγή για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ποιές είναι οι ψευδείς ειδήσεις; Μήπως δεν μοιράστηκε αυτό το απαίσιο έντυπο. Λέει ο Διοικητής ότι δεν γνώριζε για την διανομή του συγκεκριμένου εντύπου», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Δείτε ακόμα - Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ζητά ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Καρδίτσας διανέμονταν «το κατάπτυστο, απαράδεκτο έντυπο που ζητούσε την ενυπόγραφη συναίνεση των συναδέλφων ότι εμβολιάζονται παρ' όλο δεν είναι γνωστές οι ενεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου ακόμη και θανατηφόρες. Μάλιστα ζητούσαν εκτός της υπογραφής των εμβολιαζόμενων και την υπογραφή από μάρτυρα» ενώ προσθέτει ότι το εν  λόγω έγγραφο και θολώνει τον εθνικό στόχο για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού και των υγειονομικών.

Παράλληλα, σημειώνει πως το έντυπο διανέμονταν από Δευτέρα που ξεκίνησε ο εμβολιασμός του προσωπικού με αποτέλεσμα έχει υπογραφεί ήδη από πολλούς υγειονομικούς.

Τονίζει ακόμα πως την Τρίτη κοινοποιήθηκε στην ΠΟΕΔΗΝ από «αγανακτισμένους και τρομοκρατημένους εργαζόμενους» και η ότι η δημοσιοποίηση ήρθε μετά από διασταύρωση.

Επισημαίνει επίσης ότι η Ομοσπονδία δεν γνωρίζει ποιος είναι ο συντάκτης του εντύπου, «αφού όμως τέτοιο έντυπο διανεμήθηκε μόνο στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και σε κανένα άλλο είναι εσωτερική πρωτοβουλία του νοσοκομείου».

«Δεν γνωρίζουμε εάν ήταν σε γνώση του Διοικητή. Ούτε έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε τα λεγόμενά του ότι δεν το γνώριζε. Όμως το κατάπτυστο έντυπο διανέμονταν στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου που διοικεί. Είναι δουλειά των διοικούντων το σύστημα υγείας να βρουν ποιος έχει την ευθύνη σύνταξης και διανομής του εντύπου. Εμείς καταδικάζουμε και καταγγέλουμε το συμβάν. Που είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων;΄Ο Υπουργός Υγείας που ζήτησε την παραίτησή του καταλόγισε την ευθύνη στον διοικητή. Όχι να προσπαθούν να τα ρίξουν σε εμάς που ξεσκεπάσαμε αυτή τη ντροπή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

«Δεν θα μας κλείσουν το στόμα. Και στο παρελθόν είχαμε μηνύσεις σε βάρος μας αλλά δεν κωλώσαμε», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.