Skip to main content

Τη Δευτέρα απολογείται ο Αραμπατζής

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα απολογηθεί ο 55χρονος Κώστας Αραμπατζής, ο οποίος εισέβαλε χθες στη Γερμανική Σχολή και με την απειλή όπλων και εκρηκτικών κράτησε ομήρους το διευθυντή, τον προϊστάμενο Οικον
 Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα απολογηθεί στον Α΄ Τακτικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 55χρονος Κώστας Αραμπατζής, ο οποίος εισέβαλε χθες στη Γερμανική Σχολή και με την απειλή όπλων και εκρηκτικών κράτησε ομήρους τον διευθυντή, τον προϊστάμενο Οικονομικών κι έναν καθηγητή της Σχολής.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για τις πράξεις της αρπαγής κατά συρροή, της απόπειρας εκβίασης, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

Ακολούθως τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή. Όπως έγινε γνωστό, ο Κώστας Αραμπατζής, που πριν από 3,5 χρόνια, κατά τη διάρκεια άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό ίδρυμα όπου ήταν έγκλειστος, είχε πρωταγωνιστήσει σε παρόμοια πράξη και μάλιστα στην ίδια Σχολή, επικαλέστηκε -προανακριτικά- τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για πράξη απόγνωσης.

 Ο κατηγορούμενος κρατούταν από το 1998 έως τις αρχές του έτους σε διάφορες φυλακές, εκτίοντας πολυετείς ποινές που τού επιβλήθηκαν για συνολικά τέσσερις απαγωγές που διέπραξε κατά το παρελθόν. Τον περασμένο Ιανουάριο αποφυλακίστηκε -από το κατάστημα κράτησης του Μαλανδρίνου- με βούλευμα, έχοντας εκτίσει τα 3/5 των ποινών του. Έκτοτε παρουσιαζόταν στις αρχές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ