Skip to main content

Τη Δευτέρα η τελετή θεμελίωσης του δημοτικού Βρεφονηπιακού Παιδικού Σταθμού στα Πεύκα

Υπερσύγχρονη δομή προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ και δυναμικότητας 170 παιδιών από 6 μηνών έως 4,5 ετών

Την τελετή θεμελίωσης του δημοτικού Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού στη δημοτική ενότητα Πεύκων και ενός από τους μεγαλύτερους σε ολόκληρη την πόλη έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11 το πρωί, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Οι εργασίες ανέγερσης του σταθμού στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος και Παπάφη έχουν ήδη αρχίσει από τον περασμένο Μάιο.

«Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη δομή που θα πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές των χώρων φιλοξενίας βρεφών και νηπίων και θα αποτελεί, από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά, ένα ακόμη στολίδι για την περιοχή των Πεύκων, πρότυπο ακόμη και σε σχέση με τους ακριβότερους ιδιωτικούς σταθμούς» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η χρηματοδότηση του έργου με προϋπολογισμό 4.400.000 ευρώ, είναι εξασφαλισμένη μέσω του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’, ενώ, όπως προαναφέραμε οι εργασίες ανέγερσης προχωρούν, με την ανάδοχο εταιρία να έχει διαβεβαιώσει τον δήμαρχο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρώσει το έργο πριν τον Σεπτέμβριο του 2024 που είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης.

Το προφίλ του νέου Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού

Η νέα δομή θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές των χώρων φιλοξενίας βρεφών και νηπίων.

Ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενούνται στη δομή είναι 170 άτομα (100 νήπια ηλικίας από 2,5 έως 4,5 ετών και 70 βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών). Θα διαθέτει υπόγειο για τους βοηθητικούς χώρους, ισόγειο για τη φιλοξενία των νηπίων και έναν όροφο ο οποίος θα φιλοξενεί τα βρέφη.

Ο νέος βρεφονηπιακός-παιδικός σταθμός των Πεύκων θα διαθέτει θερμομόνωση, ηχομόνωση και εξελιγμένο σύστημα πυρασφάλειας ενώ στην οροφή του θα διαθέτει πάνελς φωτοβολταϊκού συστήματος και ηλιακούς συλλέκτες. Όλος ο εξοπλισμός, η επίπλωση, τα κρεβατάκια, τα τραπέζια, οι παιδικοί πάγκοι καθώς και η παιδική χαρά στον αύλειο χώρο αλλά και τα παιδικά παιχνίδια για τους εσωτερικούς και τον εξωτερικό χώρο προβλέπονται και περιγράφονται λεπτομερώς από τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών με βάση τα πιο σύγχρονα στάνταρτς που ισχύουν διεθνώς.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι η εντολή μελέτης για το έργο και η σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθησαν το 2019, το έργο δημοπρατήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού του 2022, εξαιτίας καθυστερήσεων των υπηρεσιών και των μηχανισμών του ελληνικού δημοσίου κυρίως στο Υπουργείο Υποδομών. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο, η σύμβαση ανάθεσης του έργου υπεγράφη έναν μήνα μετά και οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές του Μαΐου του 2023.