Skip to main content

Τι δείχνουν τα πρώτα δείγματα από τα γκάλοπ μετά τη ΔΕΘ

Κάποιες «προ-μετρήσεις» κοινής γνώμης που έχουν γίνει δείχνουν τη ΝΔ κοντά στην αυτοδυναμία και τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί δυνάμεις, πέριξ του 20%.

Πώς αποτιμήθηκε η πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ από την κοινή γνώμη; Παρά τα όσα περί του αντιθέτου ακούγονται και γράφονται, προς το παρόν τουλάχιστον, ευρείας έκτασης μετρήσεις – γκάλοπ δεν γίνονται.

Συνεπώς, τέτοιες ειδήσεις, από το πολιτικό μέτωπο τουλάχιστον, δεν υπάρχουν. Το μόνο που μπορεί κανείς να σημειώσει επ αυτού είναι ότι κάποιες «προ-μετρήσεις» κοινής γνώμης που έχουν γίνει δείχνουν τη ΝΔ κοντά στην αυτοδυναμία και τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί δυνάμεις, πέριξ του 20%.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω; Το προφανές, δηλαδή ότι είναι ενδιαφέρουσα η ανθεκτικότητα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς θα περίμενε κανείς ότι μετά την καταστροφή στο Μάτι τα πράγματα θα είχαν αλλάξει άρδην σε βάρος του.

Ωστόσο, τα δεδομένα δεν φαίνεται προς το παρόν, να έχουν αλλάξει δραματικά.

Γι αυτό και στη βάση αυτή ξεκίνησε την φθινοπωρινή αντεπίθεση του ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, αρχής γενομένης από την ΔΕΘ. Αν και τα περιθώρια για παροχές που έχει είναι περιορισμένα, στην πραγματικότητα, όπως τουλάχιστον προέκυψε κι από την ομιλία του εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το Μαξίμου θέλει να εμποδίσει με κάθε τρόπο την αυτοδυναμία της ΝΔ. Και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται τελικά να προχωρήσει ακόμα και σε μονομερείς ενέργειες, αν και κάτι τέτοιο αναμένεται ότι θα βάλει σε περιπέτειες την χώρα.