Skip to main content

Τι ενδιαφέρονται να αγοράσουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα

Σε ποιούς τομείς αναμένεται να δώσει έμφαση επενδυτικά η Γερμανία - Έκπληξη με γερμανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Από γερμανικές πηγές, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει κατ αρχήν ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, προέρχεται από έναν πολύ γνωστό παίκτη της συγκεκριμένης αγοράς, την FRS, η οποία έχει παρουσία σε πάνω από 10 χώρες διεθνώς. Η εν λόγω λοιπόν φέρεται να έχει ζητήσει πληροφορίες από την πλευρά του πωλητή, γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την περίπτωση.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει επίσης να θυμίσουμε ότι ενδιαφέρον για το ίδιο λιμάνι  υπάρχει και από τον ιταλικό όμιλο Γκριμάλντι. Ο ίδιος διαρρέει ότι είναι ισχυρό, η αγορά ωστόσο αμφιβάλλει, αλλά κι αυτό θα αποδειχθεί σύντομα στην πράξη, καθώς η έναρξη της διαδικασίας πώλησης του λιμανιού είναι θέμα χρόνου.

Και μια και βρισκόμαστε σε γερμανικό «περιβάλλον», να σας ενημερώσουμε για κάτι ακόμα: Με βάση πάντα την ενημέρωση που έγινε από το Βερολίνο (και) στην Αθήνα, η Γερμανία, αναλαμβάνοντας την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα δώσει έμφαση, από επενδυτικής απόψεως, στους τομείς:

Α) των τηλεπικοινωνιών και

Β) της ενέργειας.

Η ατζέντα της επίσης δίνει έμφαση επίσης στο εμπόριο, την ανταγωνιστικότητα και τη συνοχή. Όλα τα παραπάνω, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο «δένουν» και με τα ελληνικά ενδιαφέροντα. Γι αυτό και η φετινή ΔΕΘ – όπως και αν γίνει – θα είναι πολύ κρίσιμη, από τη στιγμή που τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία.