Skip to main content

Τι λέει η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στην πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την αστυνομία στο φοιτητικό συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ενώ οι μισοί προσπάθησαν να μπουν στο ΑΠΘ.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά το φοιτητικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και χημικά στην πορεία των φοιτητών (vid)

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως 470 άτομα, ορισμένοι από αυτούς προερχόμενοι από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, προσπάθησαν να μπουν στο ΑΠΘ, με την αστυνομία να ανακόπτει την κίνησή τους.

Διαβάστε ακόμα - Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη μετά τα επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Η ΕΛΑΣ σημειώνει πως διαδηλωτές έριξαν μολότοφ, ενώ όπως τονίζεται υπήρξαν φθορές σε καταστήματα του κέντρου.

Η αστυνομία προσήγαγε τρία άτομα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη αργότερα για απείθεια και αντίσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Την 12.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 1.000 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και Αγίου Δημητρίου, μέχρι το χώρο μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση.

Ακολούθως, ομάδα περίπου 470 ατόμων, εκ των οποίων 70 άτομα ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, συνέχισαν την πορεία τους μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Φιλίππου με κατάληξη την 13:35 ώρα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισέλθει εντός του χώρου του Α.Π.Θ.

Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ανέκοψε την κίνηση των ατόμων, οι οποίοι έρριψαν τρεις αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (μολότοφ) σε βάρος των αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν με τρόπο ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στο διάστημα της πορείας υπήρξαν φθορές σε τζαμαρίες καταστήματος και δύο τραπεζών στις οδούς Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές εκ των οποίων συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για απείθεια και αντίσταση, ενώ βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
1. Φοιτητικοί Σύλλογοι
2. Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
3. ΕΑΑΚ/ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
4. Αγωνιστικές Κινήσεις/ΚΚΕ μ-λ
5. Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη/ΟΚΔΕ».