Skip to main content

Τη λειτουργία κοινωνικού κομμωτηρίου προετοιμάζει για τον Σεπτέμβριο ο δήμος Θεσσαλονίκης

Το κοινωνικό κομμωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης θα προσφέρει δωρεάν κούρεμα και χτένισμα σε άστεγους και άπορους ανθρώπους

Μια νέα, πρωτοποριακή δομή σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία ο δήμος Θεσσαλονίκης από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό κομμωτήριο που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα αποτελέσει ακόμη μια κοιτίδα αγάπης και φροντίδας προς τους ευάλωτους πολίτες -άστεγους και άπορους.

Το πλαίσιο λειτουργίας του κοινωνικού κομμωτηρίου συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων Κατερίνα Μανωλοπούλου και η πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Κομμωτών Δυτικής Θεσσαλονίκης Ειρήνη Σαλτσίδου, που ανέλαβαν να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως κι ο εκπαιδευτής Φρανσουά Κασαπαλίδης, που θα συνδράμει με σπουδαστές του τη λειτουργία της δομής.

Η λειτουργία του κοινωνικού κομμωτηρίου θα στηριχθεί εν πολλοίς στη δύναμη του εθελοντισμού, αφού οι κομμωτές που θα υποστηρίξουν την προσπάθεια θα προσφέρουν εθελοντικά φροντίδα και περιποίηση σε ευάλωτους πολίτες.

Το κοινωνικό κομμωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης θα προσφέρει δωρεάν κούρεμα και χτένισμα σε άστεγους και άπορους ανθρώπους.

Δίπλα στο κοινωνικό πλυντήριο

Το κοινωνικό κομμωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει σε κτήριο της οδού Ειρήνης, δίπλα στη δομή του κοινωνικού πλυντηρίου και δίπλα στο Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα.

Ο χώρος θα εξοπλιστεί με τη χορηγία της εταιρείας «Farcom», που στη σημερινή σύσκεψη εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλό της Θέμη Σαρασίδη.