Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Ο Άγιος Ευγένιος είναι ο κατεξοχήν φωτιστής, δάσκαλος, πολιούχος της Τραπεζούντας και Καλαμαριάς καθώς και προστάτης των Μεγάλων Κομνηνών.

Τον Άγιο Ευγένιο, πολιούχο Τραπεζούντος και Καλαμαριάς, που μαρτύρησε στην Τραπεζούντα, θα τιμήσουν σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου, σε εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Μέριμνα Ποντίων Κυριών με την Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς και συμμετέχει και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Χθες το απόγευμα εψάλη εσπερινός στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ σήμερα το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει  ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνος. Στη συνέχεια θα κατατεθούν στεφάνια στην προτομή του Μητροπολίτη Τραπεζούντος, Χρύσανθου, που είναι τοποθετημένη  στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Άγιος Ευγένιος είναι ο κατεξοχήν φωτιστής, δάσκαλος, πολιούχος της Τραπεζούντας και προστάτης των Μεγάλων Κομνηνών. Ως γόνος και καύχημα της Τραπεζούντας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί πόλο έλξης και για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων του Πόντου τους οποίους χαρακτήριζε πάντα η πίστη τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ