Skip to main content

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Βούγια – Νυφούδη με την «Κίνηση των 5»

Και οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά από κομματικές υποψηφιότητες καθώς προτεραιότητα έχει η πόλη.

Συναντήθηκαν, συζήτησαν επί δίωρο, συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο, όμως, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν θα υπάρξει τελικά συμφωνία. Ο λόγος για τη συνάντηση την οποία είχαν σήμερα το μεσημέρι οι Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης της "Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης" με τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Αβαρλή, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Μόνικα Αϊβάζογλου, Γιώργο Αρβανίτη και Ανδρέα Κουράκη οι οποίοι συγκροτούν την "Κίνηση των 5".

Η πλευρά Βούγια – Νυφούδη είπε πως θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει κατακερματισμός του χώρου της κεντροαριστεράς. Να επιδιωχθεί συνένωση δυνάμεων ώστε ο χώρος να εκπροσωπηθεί με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Οι δύο τόνισαν, ωστόσο, ότι η "Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη" θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε "δεν μπορούμε να αναστείλουμε αυτό που αρχίσαμε" και μάλιστα, προσκάλεσαν τους πέντε στην εκδήλωση την οποία προγραμματίζουν για τις 15 Δεκεμβρίου, στον "Αλέξανδρο", στην οποία θα παρουσιαστούν ο λογότυπος του συνδυασμού καθώς και η πρώτη ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Από την "Κίνηση των 5" τονίστηκε η πρόθεση να υπάρξει άθροισμα δυνάμεων, στη βάση συγκρότησης μιας νέας παράταξης με τη σύμπραξη των δύο πρωτοβουλιών, καθώς και άλλων παρατάξεων ή συλλογικοτήτων, όπως οι Οικολόγοι κ.λπ. Επίσης, φάνηκε να κατανοούν ότι σε αυτή τη φάση οι κ. Βούγιας και Νυφούδης δεν θα μπορούσαν να αναστείλουν την προσπάθειά τους, ωστόσο, εφόσον οι συζητήσεις προχωρήσουν και υπάρξουν συγκλίσεις, τότε ο υποψήφιος δήμαρχος θα αποφασιστεί όταν θα έρθει η ώρα.

Πάντως, και οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά από κομματικές υποψηφιότητες καθώς προτεραιότητα έχει η πόλη και όχι οι επιδιώξεις των κομμάτων. Υπό αυτή την έννοια φάνηκαν αρνητικοί απέναντι στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου στην οποία φέρεται να κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμφώνησαν επίσης ότι στόχος θα πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος ικανού να διεκδικήσει το δήμο.