Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη 6 δημάρχων από το Δίκτυο Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων

Τηλεδιάσκεψη έξι δημάρχων από το Δίκτυο Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων Ελλάδος για πρωτοβουλίες κοινών δράσεων και αμοιβαία στήριξη

Σε τηλεδιάσκεψη με τους έξι Δημάρχους, μετά την επαναδραστηριοποίηση του Δικτύου Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος, συμμετείχε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Αντικείμενο της συζήτησης η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για επανεκκίνηση των τοπικών οικονομιών, καθώς επίσης και η ευρύτερη επανέναρξη των δράσεών τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι συνολικά επτά Δήμαρχοι, Πάφου Φαίδων Φαίδωνος, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, Κέρκυρας Σπυριδούλα Υδραίου, Λαμίας Ευθύμιος Καραΐσκος, Μυτιλήνης Ευστράτιος Κύτελης, Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Χανίων Παναγιώτης Σημανδαράκης, αντάλλαξαν πρωτοβουλίες, δράσεις, στοχευμένες ενέργειες και μέτρα που εφάρμοσαν για την προστασία του πληθυσμού των πόλεων τους, από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στις δράσεις που υλοποιούνται μέσα από υπηρεσίες των Δήμων τους που ενεργοποίησαν όλη αυτή την περίοδο για τους δημότες αλλά και γι΄ αυτούς που έχουν ανάγκη φροντίδας και συμπαράστασης.

Η προσοχή των δημάρχων στράφηκε όμως και στην επόμενη μέρα μετά την κρίση, τις επιπτώσεις στους πολίτες αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν, στην προσπάθεια γρήγορης ανάκαμψης και επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών.

Μάλιστα με εισήγηση του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνος, οι Δήμαρχοι του Δικτύου αποφάσισαν να κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις: Στην προώθηση και προβολή της Ελλάδος ως τουριστικός προορισμός για τις φετινές διακοπές των Κυπρίων και στην αντίστοιχη προβολή της Κύπρου στην Ελληνική αγορά, με σκοπό να στηριχτεί η οικονομία των δύο χωρών στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, καθώς επίσης και στην προώθηση ελληνικών προϊόντων στην κυπριακή αγορά και αντίστροφα, με απώτερο σκοπό να ενισχυθούν οι εξαγωγές των δύο χωρών στον τομέα αυτό.

Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη οι επτά συνολικά Δήμαρχοι συμφώνησαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία κοινής ψηφιακής πλατφόρμας για την άμεση επικοινωνία, προβολή και στήριξη, αλλά και στη δημιουργία ομάδων, τόσο μεταξύ των Δημάρχων, όσο και μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών για άμεσες τηλεφωνικές επικοινωνίες και επαφές. Επιπλέον, συμφώνησαν, μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, να πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση που θα παρουσιαστεί σε όλους τους συμμετέχοντες Δήμους.
Όλοι οι δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της επικοινωνίας μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία τους έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, καθώς όλοι τους είναι νεοεκλεγέντες και συμφώνησαν οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις να συνεχιστούν έως ότου καταφέρουν να συναντηθούν από κοντά.

Υπενθυμίζεται ότι Το «Δίκτυο Πάφου - Αδελφοποιημένων Πόλεων Της Ελλάδος», δημιουργήθηκε στο πλαίσιο σύσφιξης και διεύρυνσης των μακραίωνων δεσμών ανάμεσα στον ελλαδικό μητροπολιτικό και τον κυπριακό χώρο.

Η ιδρυτική διακήρυξη υπογράφηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις 12 Νοεμβρίου 1995. Μοναδικός στόχος, όπως άλλωστε τέθηκε και στην ιδρυτική διακήρυξη, ήταν η ανάπτυξη, η ανταλλαγή εμπειριών, η προβολή και προώθηση εθνικών ζητημάτων, η συμβολή και ανάδειξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παράγοντα εδραίωσης και σταθερότητας του δημοκρατικού πολιτεύματος.