Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη για Flyover: Να δοθούν άμεσα λύσεις το μήνυμα Αγγελούδη στην κυβέρνηση – Τι γίνεται με το Συντονιστικό

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία εξαιτίας των εργασιών του Flyover στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης τριών υπουργών με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη

Τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν προκληθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την έναρξη των εργασιών του Flyover και τα μέτρα για την αντιμετώπισή τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τη συμμετοχή τριών υπουργών και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα, συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης καθώς και ο επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού Μιχάλης Μπεκίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελούδης παρουσίασε τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη, κάνοντας λόγο για τραγική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στους δρόμους. Το μήνυμα που έστειλε ουσιαστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ότι «δεν πάει άλλο και πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις». Όπως φέρεται να σημείωσε χαρακτηριστικά, πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα απομείωσης των επιπτώσεων από τις εργασίες του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου.  

Ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Αυτή εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου. Παράλληλα, όμως θα γίνει και σύσκεψη για το ίδιο θέμα καθώς το Flyover δεν αφορά μόνο τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε και το πώς θα μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά το Συντονιστικό Όργανο για τη λήψη των μέτρων ανακούφισης αλλά και την υλοποίησή τους.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr αναμένεται σύντονα να συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, που είχε συσταθεί για τη λήψη μέτρων για τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία λόγω του Flyover. Εκτιμάται ότι πλέον στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού θα συμμετέχει και ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος για άγνωστους λόγους, από πέρσι το καλοκαίρι που συνεδρίαζε το όργανο δεν ήταν παρών.