Skip to main content

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Σίσι - Ανησυχία για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου.

Συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου - ΕΕ, την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.