Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τον διορισμό της Χριστίνα ςΠαπακωνσταντίνου προτείνει το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας λόγω λήξης της θητείας του νυν υποδιοικητή.

Να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τον διορισμό της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου σε θέση υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σύμφωνα με το καταστατικό της, εν όψει λήξης της θητείας τού νυν υποδιοικητή, Θεόδωρου Μητράκου, στις 10 Μαρτίου.

Η κ. Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Έχει μακρά εμπειρία στην παρακολούθηση και τον συντονισμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οικονομικών πολιτικών. Υπηρέτησε ως γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και ως γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα έτη 2012-2014, συμμετέχοντας παράλληλα στην ομάδα διαπραγμάτευσης των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής.

Διετέλεσε εθνικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), στις ομάδες υψηλού επιπέδου του ΟΟΣΑ και στις υπουργικές συνεδριάσεις του ΟΟΣΑ ως αναπληρωτής.

Από το 2017 ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της PQH Ενιαίος Εκκαθαριστής Α.Ε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ