Skip to main content

Την εκπόνηση σχεδίου για τα ελλείμματα συστήνει ο Καναδός υπουργός Οικονομικών

Αναφορά στην τρέχουσα οικονομική κρίση της Ελλάδας έκανε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά κατά την ομιλία του στο Λονδίνο.
Αναφορά στην Ελλάδα και την τρέχουσα οικονομική κρίση της έκανε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζίμ Φλάερτι κατά την ομιλία του στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε για να προωθήσει τη χώρα του ως επενδυτικό προορισμό.

Ο Καναδός υπουργός Οικονομικών τόνισε στην ομιλία του πως οι ανεπτυγμένες χώρες θα πρέπει να εκπονήσουν σχέδιο για την έξοδό τους από την διαρκή βύθιση στα οικονομικά ελλείμματα. Ο Φλάερτι προέτρεψε την Ομάδα των 20 Ανεπτυγμένων Κρατών να προχωρήσουν σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν από την ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, σημείωσε πως τα ελλείμματα της χώρας είναι μια υπενθύμιση στους ηγέτες του κόσμου πως πρέπει να συμφωνήσουν σε μια μακροπρόθεσμη οικονομική μεταρρύθμιση που θα φέρει σε ισορροπία τα μεγάλα χρέη προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές. Ο Καναδάς, που θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά, έχει ένα από τα μικρότερα ελλείμματα των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, που φθάνει το 3,5% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.

Ο Φλάερτι τόνισε πως σκοπεύει να μειώσει το έλλειμμα στα επόμενα δύο χρόνια και να φέρει ισοσκελισμένο ισολογισμό μέσα στην πενταετία, προσθέτοντας πως η αύξηση της τιμής του καναδικού δολαρίου έναντι του αμερικάνικου οφείλεται εν πολλοίς στην καλή οικονομική κατάσταση της χώρας.