Skip to main content

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου πρότεινε η εισαγγελέας - Αποχώρησε βρίζοντας η κατηγορούμενη

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ασφαλή συμπεράσματα από το μεταθανάτιο αίμα που ελήφθη από την Τζωρτζίνα

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου πρότεινε η εισαγγελέας μετά από μαραθώνια αγόρευση-καταπέλτη.

Δίκη Πισπιρίγκου: Καταπέλτης η εισαγγελέας – «Σε πρώτη μοίρα ο εαυτός της»

Με μια μαραθώνια και ιδιαίτερα διεξοδική πρόταση η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της 35χρονης μητέρας όπως κατηγορείται (απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία) αποκλείοντας με σειρά επιχειρημάτων την χορήγηση της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στο κοριτσάκι από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου το παιδί κατέληξε.

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ασφαλή  συμπεράσματα από το μεταθανάτιο αίμα που ελήφθη από την Τζωρτζίνα εκφράζοντας τη θέση ότι «η ποσότητα της κεταμίνης σύμφωνα με την τοξικολογική και τους επιβαρυντικούς παράγοντες συνετέλεσε στην αιφνίδια ανακοπή» του παιδιού.

«Η Τζωρτζίνα μπορεί να μη μιλούσε, αλλά αισθανόταν και καταλάβαινε τα πάντα. Αναγνώριζε τους γονείς της, έβλεπε παιδικά και γελούσε, δυσφορούσε όταν ερχόταν να την πάρει ο φυσιοθεραπευτής. Κανείς δεν γνωρίζει και ούτε θα μάθει ποτέ, τι εξέλιξη θα είχε αυτό το παιδί, αν βρισκόταν στη ζωή», είπε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα σε κάποιους διαλόγους της Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη λίγες μέρες πριν υποστεί τη μοιραία ανακοπή η Τζωρτζίνα, στις 29 Ιανουαρίου 2022. Οπως είπε η κ. Σπυριδωνίδου, στις 17 Ιανουαρίου 2022, ενώ η Τζωρτζίνα έκανε μαγνητική τομογραφία, όταν ο πατέρας έστειλε στην 35χρονη μήνυμα για να μάθει τι γίνεται, η κατηγορούμενη του ζητά να πάει να πάρει τα ρούχα του για να φύγει από το σπίτι. Διά των μηνυμάτων το ζευγάρι επικοινωνεί με ένταση, ενώ το παιδί βρισκόταν στον τομογράφο».

Μετά το πέρας της διαδικασίας η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανώς εκνευρισμένη αποχώρησε από το δικαστήριο βρίζοντας

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης.