Skip to main content

Την επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία καταγγέλλει ο Ποροσένκο

Ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε τον πρόεδρο της Ρωσίας για την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κριμαία, τονίζοντας πως στόχο έχει να οξύνει τις εντάσεις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επέκρινε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κριμαία, υπογραμμίζοντας ότι η ενέργειά του εντάσσεται στο πλαίσιο σχεδίου με στόχο να οξύνει τις εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Είναι μια πρόκληση στον πολιτισμένο κόσμο και μια συνέχιση του σχεδίου για την κλιμάκωση της κατάστασης, το οποίο υλοποιούν οι Ρώσοι στρατιώτες και οι μισθοφόροι τους στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Ποροσένκο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Πούτιν επισκέπτεται την Γιάλτα στην Κριμαία, την οποία έχει προσαρτήσει η Ρωσία, για να προωθήσει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, τον τουρισμό στη χερσόνησο.

Αναφερόμενος ειδικά σε αυτό, ο κ. Ποροσένκο δήλωσε ότι η Κριμαία είχε μέλλον μόνον ως τμήμα της Ουκρανίας και σε αυτό περιλαμβάνεται και το «τουριστικό της μέλλον».